Adanalının 19 Mayıs Coşkusu Alanlara Sığmadı

Adana'da 19 Mayıs etkinliklerin adresi Seyhan ilçesi oldu. Seyhan ve Çukurova ilçe belediyelerinin birlikte organize ettiği etkinliklere katılan binlerce Adanalı ellerinde meşale ve Türk bayrakları ile yürüdü.

 

Atatürk Parkı’ndan sonra ellerinde meşale ve Türk bayrakları ile yürüyen grup hep bir ağızdan İzmir Marşını söyledi. Konser alanı olan Uğur Mumcu Meydanı’na varıldığında ise burada Adanalılar bir sürprizle karşılandı. Küba Büyükelçisi Alberto GONZALEZ CASALAS’ın katkıları ile Adana’ya gelen Kübalı müzik grubu binlerce Adanalıyı İzmir Marşı ile karşıladı.  

KARALAR, KURTULUŞ MÜCADELESİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Çukurova ilçesinde hep birlikte kutladıklarını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hep birlikte olmaya devam edeceklerini ve bu ülkenin rejimini değiştirmeyeceklerini söyledi.

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut’ta 19 Mayıs tarihinin önemine vurgu yaparak, “19 Mayıs Türk ulusunun dünyaya bağımsızlık ve özgürlük azminin ilan edildiği gündür “dedi.

Küba Büyükelçisi Alberto GONZALEZ CASALAS’ta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Türk ulusu için çok önemli bir bayram olduğunu söyledi.  

Konuşmaların ardından son günlerin popüler isimlerinden olan ve “Hâkim bey” şarkısı ile bilenin Mehmet Erdem sahne aldı. Binlerce Adanalı Mehmet Erdem’in şarkıları ile coşkulu bir akşam yaşadı.