Adanaspor-Adıyaman maçında bir ilk

İkiz kardeşler profesyonel olarak ilk kez aynı maçta görev aldı

Adanaspor- Adıyaman Futbol Kulübü Ziraat Türkiye Kupası 3.Tur karşılamasında Adanaspor’un Adıyaman FK’yi 2-0 yendiği karşılaşmada profesyonel olarak bir maçta ilk kez ikiz kardeşler Batuhan ve Burak Gültek adlı hakemler düdük çaldı. İkiz kardeşlerin, klasman hakemliklerinden önce Malatya’da amatör liglerde birlikte birkaç maçta görev yaptıkları öğrenildi.

Yeni Adana Stadyumu’nda oynanan Ziraat Türkiye Kupası 3.Tur karşılamasında Adanaspor’un Adıyaman Futbol Kulübü karşılaşmasında sahaya çıkan ve ikiz kardeşlerden Batuhan Gültek orta hakem, ikizi Burak Gültek’in de yardımcı hakem olarak görev alması dikkat çekti. Batuhan Gültek, son olarak ise 10 Ekim 2021’de Ankaraspor ve Sakaryaspor arasında oynanan maçta görev alırken, ikizi Burak Gültek ise 5 Ekim’de Ergene Velimenteşspor ile Ankaraspor karşılaşmasında yan hakem olarak görev yaptı.

Malatya Bölgesi hakemlerinden Orta hakem Batuhan Gültek,B Klasman hakemi olarak daha önce 1.ligde 1 maç, 2. Ligde 42 maç, 3 lig, U-19 ve Ziraat Türkiye kupalarında ise toplamda 4 maçta görev almış. İkizi Burak Gültek ise, B Klasman yardımcı hakem olarak 2. Ve 3. Liglerde görev aldı. İkiz kardeşlerin Malatya bir kamu kurumunda görev yaptıkları da öğrenildi.