Adanaspor'da lisans krizi

Türkiye Basketbol 1. Ligi takımlarından Adanaspor Kulübü Başkanı Tevriz Dura, zor günler yaşadıkları ligde bir de sporcu tranferindeki zorluklarla uğraştıklarının söyledi.

Başkan Dura "KKTC'de Lefke Avrupa Üniversitesi'nde oynayan Tajuan Marquis Porter ile anlaştık. Bu oyuncu Lefke'deki kulübünde alacakları ödenmediği için bize geldi. Biz de durumu için FİBA'ya müracaat ettik. FİBA'dan gelen yazıda KKTC'nin tanınmadığı ve bizde oynayabileceği açıklandı. Ancak, Türkiye olarak KKTC tanındığı için Türkiye Basketbol Federasyonu sporcunun kulübünden serbest yazısı gelmediği için lisans vermedi.” Dedi.

BASKETBOL OYNAMAK İSTİYORUM


KKTC takımında para almadan oynadığını belirten ABD’li oyuncu Tajuan Marquis Porter, “ABD Oregon Üniversitesi’nde 4 yıl oynadıktan sonra ardından Fransa, İsviçre, Katar, Çin ve NBA Gelişim Ligi’nde oynadığını sözlerine ekleyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü, “ Ama hiçbir kulüpte böylesine mağdur olamadım. KKTC’de 7-8 takımlı bir ligde oynadım. KKTC Lefke Avrupa Üniversitesi takımının yetkilileri olan İbrahim ve Akın Hoca bana yaptıkları ile büyük suç işlediler. Benim Adana’ya gitmemi engellemek için odaya kilitlediler. Kulüp yetkilileri telefon ile beni tehdit ettiler. Benim oynamama izin vermeyerek iki ayrı suç işlediler. Bu olay benim için değil gelecekteki oyuncular için ciddi sorundur. Olanlar ile ilgili FİBA ve ABD Konsolosluğu’na başvuracağım.”