Adanaspor'da rota yabancı futbolcularda

Teknik Direktör Engin İpekoğlu, yerli oyuncuların transferde istedikleri rakamları vermelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Süper Ligin yeni takımlarından Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu,  yerli oyuncu transfer etmek istediklerini ancak istedikleri rakamların oldukça yüksek düzeylerde olduğunu belirterek, ‘Türkiye’de topa vuran oyuncular 1,5-2 milyondan başlıyor. Bu rakamları Adanaspor olarak maalesef verme şansımız yok” dedi. 

Osman Yereşen Tesisleri’nde yeni sezon hazırlıklarına başlayan Adanaspor’da Teknik Direktör İpekoğlu, antrenman öncesi gazetecilere açıklamalar yaptı. Süper Lig'deki ilk hedeflerinin kalıcı olmak olduğunu belirten İpekoğlu, şöyle konuştu:

‘’Kalıcı olmayı başarırsak, önümüzdeki sezon yapılacak transferlerde daha erken, daha sağlıklı ve isabetli kararlar vermiş olacağız. Bu seneki gibi kalkıp atıyorum 10 transfer yapmayacağız. Belki 3-4 tane oyuncuyla belli iskelet kadromuz oluşacak. 3-4 oyuncuyla transferi kapatacağız’’

Şu ana kadar 3 transfer yaptıklarını transferlerin devam edeceğini anlatan İpekoğlu, “Başkanımız ile devamlı istişare halindeyiz. Gönül tabi ki bir an önce transferlerin bitmesini istiyor. Ancak rakamsal bazda ciddi sıkıntılar var. Maalesef Türkiye’de inanılmaz rakamlara ulaşabiliyor. İnşallah düşündüğümüz oyuncuları istediğimiz rakamlara transfer etmeyi becerebiliriz. Bu doğrultuda başkanımız da çok ciddi mesai harcıyor” dedi.

 

-BU RAKAMLARI VEREMEYİZ-


İpekoğlu, yerli oyuncuların istedikleri rakamları karşılayamayacaklarının mümkün olmadığını ifade ederek, şöyle devam ettii:

“Belki yanlış olacak ama Türkiye’de şöyle bir problem var; Türkiye’de topa vuran oyuncular 1,5-2 milyondan başlıyor. Bu rakamları Adanaspor olarak maalesef verme şansımız yok. Bunun için de herhalde olabildiğince yabancı oyuncu transferine odaklandık. Bu doğrultuda da büyük bir ihtimalle transferler yapılacaktır. Bunun yanında belki birkaç tane istikbal vadeden oyuncu olursa onları da aramıza katarız”