ADANAVA otel Adana'nın tarihini yaşatıyor

Adana'nın tanınmış işadamlarından Sadık Kaya, tarafından 2012 yılının Ekim ayında kurulan Hotel Adanava, adını Hititler zamanında kurulan Adanava Krallığı'ndan alıyor. Her köşesinde Adana'nın tarihini anlatan panolar bulunan Hotel Adanava; organize sanayi bölgesi ve diğer sanayi sitelerine yakınlığı ile özellikle iş dünyasına hitap ediyor.

Adana'nın tanınmış işadamlarından Sadık Kaya, tarafından 2012 yılının Ekim ayında kurulan Hotel Adanava, adını Hititler zamanında kurulan Adanava Krallığı'ndan alıyor. Her köşesinde Adana'nın tarihini anlatan panolar bulunan Hotel Adanava; organize sanayi bölgesi ve diğer sanayi sitelerine yakınlığı ile özellikle iş dünyasına hitap ediyor.


Sadık Kaya'nın gazetemiz muhabirine verdiği yanıtları yayınlıyoruz:


Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?


Adana'da yıllardır müteahhitlik ve kereste ticareti yaptım. 2012 yılının Ekim ayında Adanava Oteli yaptırarak turizm sektörüne atıldım. Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunuyum.


Adanava otelin dünden bugüne gelişinden bahseder misiniz?


Adanava otel 2012 yılının Ekim ayında kuruldu ve 3 yıllık bir geçmişe sahip. Otelimizde Adana'nın tarihini yaşatıyoruz. Adana'nın kuruluşundan bugüne yaşananları hem yazı hem de görsel bir şekilde anlatan panolarımız var. Adana'nın tarihini daha fazla duyurmak istiyoruz. Gelen misafirlerimiz panolardan Adana'nın tarihini, kültürünü öğreniyor."

Otel hakkında bize bilgi verebilir misiniz?


Hotel Adanava, adını Hititler zamanında kurulan Adanava Krallığı'ndan alıyor. Her köşesinde Adana'nın tarihini anlatan panolar bulunan Hotel Adanava; organize sanayi bölgesi ve diğer sanayi sitelerine yakınlığı ile özellikle iş dünyasına hitap ediyor. 4 yıldızlı bir iş oteli olmamıza karşın 5 yıldızlı hizmet sunuyoruz. Misafirlerimize, açık büfe öğle ve akşam yemeği yiyebilecekleri restoranı, kahvelerini içebilecekleri verandası, modern ve konforlu odaları, düğün ve toplantı salonları ile farklı seçenekler sunuyoruz. Otelimizde modern stilde son derece rahat tasarlanmış 2 romantik süit, 57 standart, bir engelli olmak üzere toplam 60 odaları ile hizmet veriyoruz. Çok amaçlı 3 toplantı salonumuz bulunuyor.



Adanus toplantı salonumuz yemekli 300 kişilik, tiyatro düzeninde ise 500 kişilik. Talebe göre salon düzeni ayarlanabiliyor. Sarus toplantı salonumuz ise yaklaşık 100 kişilik. Pryamus toplantı salonumuz da 26 kişilik VIP bir salon. Toplantı salonlarımızda bayi toplantıları, şirket içi toplantılar, dernek ve kulüp toplantıları, seminerler, eğitimler, konferanslar düzenliyoruz , Yemekli salonumuzda ise düğün, nişan, sünnet ve özel geceler yapılabiliyor. Ayrıca misafirlerin araçlarını park edebilecekleri yeterli ve özel park yerlerinin bulunduğunu belirtip bünyemizde spor kulüplerini de ağırlıyoruz.
Otelimizde Aladağ lobi barı ve kendilerine ait 120 kişilik Misis restoranları da bulunuyor. Türk Hamamı, SPA ve fitness salonlarımızda var.

Misafirlerimizin sadece konaklamak için otelimize gelmeleri gerekmiyor, konuklarımız dünya mutfağından seçme lezzetlerin bulunduğu restoranımızda da öğle ve akşam yemeklerini yiyebilir, iş streslerini atmak için bahçemizde kahvelerini yudumlayabilir, toplantı salonlarımızda iş toplantılarını gerçekleştirebilir, diledikleri her yerden ücretsiz olarak kablosuz internete bağlanabilirler.

Otelde nelere dikkat edersiniz?

Bizim için ilk sırada müşteri memnuniyeti geliyor. Bu bizim olmazsa olmazımız. Ardından kaliteli hizmet ve güler yüzlülük. Biz müşterilerimize misafirimiz olarak bakıyoruz. Gelen misafirlerimizi kapıdan girdiği andan itibaren güler yüzle karşılayıp en iyi hizmeti sunuyoruz. Otelimize ilk defa gelen misafirlerimiz sonrasında bizi tekrar tercih ediyorlar, bu bizim için çok önemli. Misafirlerimizin bizi tekrar tercih etmeleri bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.

Müşterilerinizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilmek için ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?


"Odalarımız 5 yıldızlı otel standardında. Misafirlerimiz için alışık oldukları düzeni korumaya özen gösterdiklerini ve rahat etmeleri için odalarında çok farklı yastık menüsü seçeneklerimiz var. Oda ve binalarında çift kat izolasyon olması nedeniyle hiçbir gürültü misafirlerini rahatsız etmiyor.
Tabi otelimizde kalan misafirlerimizden bizim göremediğimiz eksikleri görmelerini ve bize yardımcı olmalarını da istiyoruz. Misafirlerimizden gelen talepleri de anında değerlendirip, çözüm buluyoruz.''



Organize Sanayi Bölgesi ile İncirlik Hava Üssü'ne yakın olmanız size avantaj sağlıyor mu?


Dediğiniz gibi otelimiz hem Adana Organize Sanayi Bölgesi'ne hem de İncirlik Hava Üssüne çok yakın. Ayrıca mobilyacılar, toptancılar, demirciler sitelerine de çok yakınız. Adanalı işadamlarımız misafirlerini hem yakınlık hem de konforumuz nedeniyle çok rahatlıkla otelimizde ağırlıyorlar. Sanayi bölgelerine en yakın otel biziz. Bu nedenle iş dünyasının şehir merkezinin trafik ve gürültüsü olmadan misafirlerini daha rahat ağırlama avantajımız var"


Son olarak neler söylemek istersiniz?


Adanava olarak 3 yılda çok önemli mesafeler kat ettik. Adana'da çok büyük otellerin açılması iyi bir gelişme. Bu durumun turizm sektörünün gelişimine katkı sunacaktır. Turizm sektörünün büyümesiyle Adana'da faaliyet gösteren oteller de payını alacak. Hotel Adanava olarak biz de önümüzdeki süreçte Çukurova'nın tamamına hitap etmek istiyoruz" dedi.
Bu söyleşi için teşekkür ederim. Eksik olmayın.

- Ben teşekkür ederim. Bu imkânı bana sağladığınız için.