ADASO’da Eximbank destekleri anlatılacak

Türk Eximbank (Türkiye İhracat Kredi Bankası) tarafından sanayici ve ihracatçılara sağlanan kredi, sigorta ve garanti destek programlarının tanıtım toplantısı, 22 Kasım Cuma günü Adana Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek.

DASO Salonu’nda saat 15.00’te başlayacak bilgilendirme toplantısına, Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Genel Müdür Yardımcıları Alaattin Metin, Cenan Aykut ve Mesut Gürsoy katılacak. Eximbank tarafından Türkiye ekonomisi, sanayicisi ve ihracatçısına verilen kısa, orta ve uzun vadesi nakdi, gayri nakdi krediler ile sigorta ve garanti destek programları anlatılacak.

KIVANÇ: İHRACAT DESTEKLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Eximbank’ın ihracata yönelik kredi, sigorta ve garanti desteklerinin önemli olduğunu belirterek, iş dünyasının bu imkanlardan yararlanması için çaba harcadıklarını söyledi.

Üretim, istihdam ve ihracatın artırılmasına yönelik girişimlerde öncü rol üstlenmeyi amaçladıklarını belirten Kıvanç,  Adana’nın yıllık 1,9 milyar dolarlık ihracatının çok yetersiz kaldığını, bu nedenle kentte faaliyet gösteren firmaların ihracata yönelik devlet destek ve teşviklerinden yararlanması amacıyla bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini bildirdi. Kıvanç, “Firmalarımızın ihracat yapma becerilerini geliştirip, ihracatın Adana’nın köklü sanayi geçmişine uygun ve yakışır bir seviyeye çıkarılmasını hedefliyoruz” dedi.