Aday Öğretmenler Eğitimde

Adana'ya Yeni Atanan Aday Öğretmenler Eğitimlerine Başladı.

Vali Mustafa Büyük, Adana'ya yeni atanan aday öğretmenlere yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantısına katıldı.

Yüreğir Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Vali Mustafa Büyük'ün yanı sıra  Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ilgili şube müdürleri ve aday öğretmenler katıldı.

851 ADAY ÖĞRETMEN ADANA'YI TERCİH ETTİ

Toplantının açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Şubat 2016 yılı döneminde Türkiye genelinde 30 bin öğretmen atamasının yapıldığını ve bu atamalar sırasında 851 aday öğretmenin Adana'yı tercih ettiğini söyledi.

ADAY ÖĞRETMENLERE 6 AYLIK EĞİTİM VERİLECEK

İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar, bu dönemde atanan öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı'nın "göz bebeği" olarak değerlendirerek; "Bu dönemde 30 bin öğretmen ataması gerçekleştirildiği gibi aynı zamanda 6 aylık adaylık eğitimi boyunca derslere girmeden, görev yapmadan kendilerini daha iyi yetiştirme olanakları öğretmenlerimize verildi. İlimize gelen öğretmen arkadaşlarımız ilk tercihlerine adaylık eğitimi için gönderildi. 851 aday öğretmenimiz 49 branşta aramızda bulunmakta. 204 öğretmenimiz yine Eylül ayından itibaren ilimizde kalıp, görev yapacak. Ancak diğer öğretmen arkadaşlarımız ülkemizde değişik illere giderek, görevlerine başlayacaklar. Bu 6 aylık eğitim sürecinde aday öğretmenlerimizin en iyi bir şekilde yetişmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz" dedi.

Vali Mustafa Büyük ise yaptığı konuşmada, aday öğretmenlerin Adana'da bulunmaları dolayısıyla "Hoş geldiniz, göreviniz hayırlı uğurlu olsun" diye hitap etti.

MESLEĞİNİZİ ve GÖREV YERİNİZİ SEVİN

Öğretmenlerin görev yaptıkları bölgelerde devleti temsil etme noktasında en önemli kişilerden olduklarını belirten Vali Büyük, "Değerli öğretmenlerimiz, sizler görev yaptığınız yerlerde sadece öğrenci ve okul ile ilgili değil, bunun çok ötesinde beklentilerle karşılaşacaksınız. Bu noktada bugün, topluma rehberlik, önderlik edecek ve toplumum her alandaki bilgi eksikliğini tamamlayacak bir meslek grubuyla karşı karşıyayız. Adaylık eğitim süreniz bu amaçla da sizlere iyi bir katkı sağlayacaktır. Ümit ederim göreve başladığınız yerlerde, birinci vazifeniz o bölgeyi sevmeniz olur. Sevmeden, gönül muhabbeti kurmadan başarılı olmak ve faydalı olmak mümkün değil. Umarım heyecanla beklediğiniz bu görevi hep mutlulukla devam ettirirsiniz. Hem kendinize, hem de ülkenize faydalı olursunuz. Ben bu vesile ile tüm aday öğretmenlerimize tekrar hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.

Vali Mustafa Büyük'ün konuşmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından aday öğretmenlere ilk eğitimleri verildi.