Adaylar listelerine son rötuşları yapıyor

TFF 1. Lig takımlarından Adana Demirspor'un yarın yapılacak olağan üstü kongre öncesi başkan adayları güçlü liste hazırlama yarışında Kongre üyelerinin huzuruna güçlü listeyle çıkma hazırlıkları yapan adaylar listelerine son rötuşları yapıyor.

TFF 1. Lig takımlarından Adana Demirspor’un yarın yapılacak olağan üstü kongre öncesi başkan adayları güçlü liste hazırlama yarışında Kongre üyelerinin huzuruna güçlü listeyle çıkma hazırlıkları yapan adaylar listelerine son rötuşları yapıyor.

Adana Demirspor'da 23 Mayıs'ta çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle 30 Mayıs'a ertelen olağanüstü genel kurulunu bir gün kala, başkanlık için yoğun kulis ve toplantılar yapılıyor. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı ve oda başkanlarının katıldığı Adana Demirspor zirvesinde, başkanlık için Mehmet Gökoğlu isminde karar kılınması, bütün hesapları alt üst etti.

Kongrede başkanlığa aday olacak Avukat Müslüm Susar, işadamı Mehmet Gökoğlu ile Nilay Ateşoğulları,  kongre öncesi çalışmalarını yoğunlaştırdı. Adaylar kongre üyelerinin huzuruna güçlü bir yönetim kurulu listesiyle çıkmak için harıl harıl çalışıyor.

Son anda başkanlığa aday olan eski başkanlardan Mehmet Gökoğlu’nun listesinde İmam Gazali Hiradağı, Ümit Onatça, Şentürk Çalık, Aziz Kaya, Şerif Güler, Levent Duyuler, Murat Çardak, Kazım Bozan, İzzettin Turgut, Aziz Can Eken, Mustafa Selek, Erdinç İpek, Casim Korkmaz, İsmail Tanrıverdi, Önder Kaypak ve Mehmet Yalçın yer alıyor.

Başkanlığın güçlü adaylarından Müslüm Susar’ın da listesinde önemli kişilerin yer aldığı, listesinde görmek istediği kişilerle de görüşmelerini sürdürdüğü ve kongre üyelerinin karşısına güçlü bir listeyle çıkacağı öğrenildi. Diğer başkan adayı Nilay Ateşoğulları’nın da listesini hazırladığı belirtiliyor.

AYDOĞDU BAŞVURU İÇİN MUHATAP BULAMADI

Yeniden aday olmak isteyen eski başkanlardan Selahaddin Aydoğdu ise yaptığı açaıklamada, ‘’Adana Demirspor başkanlığına adaylığımı ve yönetim listemi vermem için Cumartesi günü kulübe geldim ama kulüpte listemi verecek bir yetkili bulamadım. Tüzük gereği saat 18.00'e kadar başvurumuzu vermemiz gerekiyordu ama sabah saatlerinden akşam 17.00'e kadar kulüpte listeyi alacak yetkili bulamadım. Bunun art niyetli yapıldığını hissettim’’ dedi.

‘’Çok güçlü bir yönetim oluşturup yarım bıraktığım işi tamamlaya gelmiştim’’ diyen Aydoğdu, şunları kaydetti:

‘’Özellikle şunu net olarak ifade etmek istiyorum;  belediyeden destek almadan, kendi yönetimimizle birlikte güçlü bir yapı oluşturmuştuk. Tek hedefimiz sezon sonu şampiyonluk kupasını Adana'ya getirmekti. Ama ilk kongreden itibaren ortada yaşanan ilginç gelişmeler var. Birileri Adana Demirspor'un önünü tıkamak için bir takım oyunlar içerisindeler. Ve bu camia üzerinde oyun oynayanlar bunun altında kalacaklardır. 

Adana Demirspor kimsenin oyuncağı değildir, bu takımı ateşe atanlar bunun hesabını büyük Adana Demirspor taraftarına verecektir.’’

 

 

İŞTE GÖKOĞLU'NUN LİSTESİ

Mehmet Gökoğlu'nun Adana Demirspor Kulübüne teslim eddiği listesinde şu isimler yer alıyor:

Yönetim Kurulu (Asil) Halil Mahmit Gökoğlu, Şentürk Çalık, Aziz Kaya, Ümit Onatça, Erdinç İpek, Şerif Güler, Aziz Can Eken, Mehmet Yalçın, Levent Duyuler, İmam Gazali Hıradağı, Casim Korkmaz, Murat Çardak, Kazım Bozan, İsmail tanrıverdi, Mustafa Selek, Önder Kaypak, İzzettin Turgut

Yönetim Kurulu (Yedek): Feyzullah öge, Ozan Dolmuş, Savaş Kurnaz, Kayhan Dağdanaşar, Tarık Yalçınkaya, Uğurcan Çekmez, Veysi Bozkurt, Cabbar Çiftçi, Şehmuz Önder, Çağlar Zerentürk, Serdal Abay, Ahmet Hocaoğlu, Ercan Kurgun, Seyit Mehmet Doğan, Mehmet Yıldırım, Ali Sarı, Uğur Özdemir

Denetim Kurulu (Asil): Alaaddin Bozkurt, Hasan Özkan, Ercüment Filazi.

Denitim Kurulu (Yedek)0 Durmuş Güngör, Cavit Kutlu, Murtaza Avşar.

 

NİLAY ATEŞOĞULLARI'NIN LİSTESİ

YÖNETİM KURULU: Nilay Ateşoğulları, Çilem Konaklı, Av. Tarık Narcı, Mahmut Onur Biçer, Dr. Muhsin İnal, Ergin Büyükbayram, Seçkin Çapraz, Arif Habil Savaş, Berkan Kazancı, Mustafa Uçar, Hıdır Yıldız, Ahmet Bilgin, Halil İbrahim Aslanergün, Cesur Çobandağ, Gürkan Sönmez, Özay Ünal.

 

 

LİSTEDE DEĞİŞİKLİK MÜMKÜN DEĞİL

Öte yandan, zirvede, Seyhan ve Çukurova Belediyelerinin yönetime birer isim vermeleri konusumdna anlaşmaya varıldığı ileri sürülüyor. Ancak, Adana Demirspor Kulübünün Tüzüğünün 14'üncü maddesi, liste değişikliğine izin vermiyor. Tüzük, olağanüstü genel kurulun toplanacağı günden 3 gün önce saat 18.00'a kadar adaylık başvurularının ve listelerin Kulübe bildirilmesinin yanında, "verilen listelerde yer alan üyelerle ilgili olarak ölüm, vesayet altına alınmak ve ağır hastalık dışında hiç bir değişiklik yapılamaz" yasağını da getiriyor.

Bu durumda, başkan adaylarının süresi içinde Adana Demirsppor Kulübüne teslim ettikleri listelerde oynama yapmaları, yeni isimler eklemeleri mümkün değil.