ADRO Başkanı Akdağ, EMITT Fuarı'nı değerlendirdi

Adana Bölgesel Turist Rehberler Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ,EMITT'in hem bölgesinin hem de dünyanın barışına katkı sunduğunu, aynı zamanda dünyanın sayılı fuarları arasında olduğunu ve turizme yaptığı katkı nedeniyle turizmin tüm paydaşlarının bu fuarı fırsata çevirmek için birlik olması gerektiğini söyledi.

Akdağ, değerlendirmelerinde, ''Ülkemiz dört mevsim turizme el verişli ender ülkelerden biridir.Deniz,tarih,kültür,doğa,sağlık ve gurme çeşitliliği ile dünyanın göz bebeğidir, aynı zamanda jeopolitik konumu ile iştah kabartan bir ülke konumundadır. Bu kadar özelliğe sahip olan bir ülke'nin dostu olduğu kadar, düşmanının da olması tabi ki kaçınılmaz olacak,önemli olan, sahip olunan bu kadar değerler ışığında, meydana gelen olumsuzlukları bertaraf edebilmektir'' ifadelerini kullandı. Akdağ, şunları kaydetti:

''Türkiye, bir yandan mülteci sorunu ile uğraşırken, diğer bir yandan da terör belası ile uğraşmaktadır.Terörü bir ülke'ye mal etmek yalnıştır, çünkü;terör artık global dünyanın küresel sorunu haline gelmiştir,terör;insanlık değerlerinin ve dünya barışının asıl düşmanıdır, turizm ise bütün bu olumsuzlukların engelleyicisi ve üstlendiği barış gücü ile çözümleyicisidir.''