ADRO Başkanı Akdağ: ''Kilikya en az Likya kadar önemli''

Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, Kilikya olarak adlandırılan Doğu Akdeniz’in turizmde gelecek vaat ettiğini belirterek, ‘’Kilikya en az Likya kadar önemli’’ dedi.

Akdağ, Çukurova Barış Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Çukurova Bölgesi'ne kimsenin sahip çıkmadığını belirterek, ‘’Çukurova'nın sadece turların başlangıç  bölgesi olması bizi çok üzüyor’’ diye konuştu. Akdağ, şunları kaydetti:

‘’Ya havaalanına iniş bölgesi olarak kullanılıyor ya da bitiş olarak belirleniyor. Bizim için önemli olan Çukurova'nın başlı başına bir destinasyon olması. Bir gün bile olsa Mersin, Adana ve Osmaniye'de konaklama yapılmasını istiyoruz. Kilikya Bölgesi tarih, kültür ve dinsel öğeler barındırıyor. Kilikya en az Likya kadar önemli. Mersin Anamur'dan başlayıp Antakya'ya kadar devam eden geniş bir alanda büyük tarihi verilerimiz var. Bunların tanıtımı noktasında çok önemli projeler gerekiyor. Yaklaşık 250 kilometrelik alan içerisinde bir tarafınızda sahil ve deniz, diğer tarafınızda tarih ve kültür. Aynı atmosferde ikisini birden soluyabiliyorsunuz.’’