ADRO'dan kaçak rehber uyarısı

Adana Bölgesel Turist rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, ‘’Sorunlarımızın başında kaçak rehberlik geliyor, bu faaliyet; ülkemizin imajına büyük zarar veriyor’’ dedi.

Adana Bölgesel Turist rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ,  sorunlarının başında kaçak rehberliğin geldiğini belirterek, ‘’Kaçak rehberlik faaliyetleri ülkemizin imajına büyük zarar veriyor’’ dedi.

Akdaği, yaptığı açıklamada,  Haziran 2012 tarihinde çıkan 6326 sayılı Turist Rehberleri Meslek Kanunu ile mesleklerinin resmiyet kazandığını anımsattı.

Oda olarak meslek adına bölgede turizmin gelişmesi ve turizmin dinamiklerini harekete geçirmek için  var güçleri ile çalıştıklarını belirten Akdağ, şunları kaydetti:

‘’Ama maalesef bölgedeki turizm, tam anlamıyla kavranamadığı için ve geleneksel  faaliyetler şeklinde yapıldığından,bu,hem kaçak tur  hem de kaçak rehberlik faaliyetlerini de beraberinde getirmektedir.

Bizim sorunlarımızın başında kaçak rehberlik geliyor, ki bu faaliyet; ülkemizin imajına büyük zarar veriyor,ülke tanıtımın yanlış ve eksik yapılması hem içeride hem de dışarıda maddi ve manevi kayıplara sebep oluyor. ‘’