Akay, ''Tüketen değil üreten belediye olacağız''

Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, belediye olarak masrafları kısarak, verimi artırıp belediyenin kendi öz kaynaklarıyla üreten bir belediye olması için çalıştıklarını belirtti.

Akay, belediye bünyesinde hizmetleri ile çok açılıp ucunu toparlayamayan bir belediye olmaktansa kendi öz kaynaklarıyla kavrulup halkının hizmetini gerçekleştiren bir belediyeyi ihdas etmeyi düşünüp bunu da uygulamaya koyduğunu belirtti.

MASRAFLARI AŞAĞIYA ÇEKECEĞİZ

Gazetemizi kabul eden Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, yerel yönetimlerin en büyük sıkıntısının siyaseten yönetim anlayışı ile idare edilerek ucunu toparlayamayacak noktaya şehrin belediyesini getirmek olduğunu söyledi. Akay, tüketen bir toplum olmamak adına üretmeyi ve istihdamı ön plana çıkaran, belediyenin tüm birimlerini aktif bir şekilde çalıştırıp verimi yükselten, masrafları aşağıya çeken, kurumsal kimliğiyle anılan, hizmetlerde de kurumsal kimliği ön plana çıkarıp halkının da takdirini kazanan bir belediyecilik yapacağını ifade etti.

BAŞARMAKTAN BAŞKACA SEÇENEĞİMİZ YOK

Seyhan’ın öz kaynaklarını iyi değerlendirmeyi bireysel olarak israftan uzak bir yönetimle başarmayı hedeflediğini söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, ‘Elbette her belediye gibi bizim de belediyemizin yükü ağır. Sorumluluk alanı geniş ve nüfus olarak büyük bir rakama hitap edip hizmet veriyor. Bütün bunları yapar iken de kurumsal kimliğine kavuşan bir belediye olarak üreten belediyeciliği hep hayal etmişimdir. Herkes daha çok çalışacak, işine sahip çıkacak. Belediyeyi bir ekmek yapısı olarak gören çalışan belediye başkanı gibi belediyesine sahip çıkacak’ yorumunda bulundu. Kendilerine Seyhan’ı emanet eden Seyhanlı’ya karşı hizmet borçlarının bulunduğunu söyleyen Akay, ‘Nüfus olarak geniş bir tabana hitap eden Seyhan için projelerimizi önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz. Biz başarılı olmak zorundayız. Bizde başarısızlık diye bir ibare yoktur. Güvenenlerin yüzünü asla Akif Akay kara çıkarmaz. Önce belediyeyi tanıyarak masrafları da kısarak daha rantabl bir çalışma temposu içinde olacağız. Bizim başarmaktan başkaca seçeneğimiz yok. Önceliğimizde kurumsal kimliğine kavuşmuş belediyenin halkı tarafından sahiplenilen bir belediye olarak çok başarılı olmasıdır. Bizler bu başarıyı yakalamaya mecburuz. Bizim sorumluluğumuz var, Seyhanlı’ya sözümüz var. Başarı da ümit ediyorum ki azimle, kararlılıkla birlikte gelecektir’ dedi.