AKDEV'den, ÇGC ziyareti

AKDEV Genel Başkanı Karyaldız ÇGC ziyaretinde, “ABD’nin sembolü olan Özgürlük Heykeli Sultan Abdulaziz’in verdiği para ile yaptırılmıştır” dedi.

Atatürk Kültür Dayanışma Eğitim Vakfı Genel Başkanı Gül Karyaldız, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı nezaket ziyaretinde, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza ziyaretindeki görüşmeler, ABD Başkanı Obama’ya yazdığı “sır mektup” ve Türkiye gündeminde yer alan “andımızın kaldırılması” konusunda görüşlerini dile getirdi.

Beraberinde gazeteci Şahin Esendemir, AKDEV gönüllü gençlerinden İsmail Ersan ve Eda Kaya ile birlikte ÇGC’ye gelen Karyaldız, öncelikle dünyada iletişim sektörünün toplumsal birlikteliğin en önemli dayanaklarından biri olduğunu vurguladı ve ÇGC Başkanı Cafer Esendemir’e Adana’da bu konuda yapılan çalışmaları takdirle izlediğini ifade etti.

Esendemir’den basın sektörünün dünü, bugünü ve yarınları ile ilgili görüşlerini alan Karyaldız, toplumsal içerikli görev yapan hizmet kuruluşlarının basınla iç içe olmalarının gerekliliğine işaret etti.

EVRENSEL DEMOKRASİ HERKESE LAZIM

ABD Başkanı Obama’ya yazdığı “sır mektup” ile gündemde olan AKDEV Başkanı Gül Karyaldız, “sırrın içeriğinin” ancak gerekli yanıt alındıktan sonra açıklanabileceğine dikkat çekerken, “evrensel demokrasi” konusunda görüşlerini dile getirdi.

ABD’nin demokratikleşme uğruna her türlü fedakarlığı göze alan evrensel bir ülke modelini çizdiğini belirten Karyaldız, “Osmanlı’nın parasını ödediği, Fransa’nın yaptırdığı Özgürlük Heykelini Amerika’ya getiren ve ülkelerinin sembolü olarak gören ABD, özgürlük ve insan haklarına ‘dur!” dememeli” görüşünü savundu ve “Onun için ABD önce özgürlükler ve demokrasinin beşiği olmalıdır” diye konuştu.

AOǒDEN  FERAGAT OLUMLU ADIMDI

ABD’nin Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği üzerine kurulması düşünülen konsolosluk binasının, başta kendisinin ortaya koyduğu tepki ve televizyon programları sonrası vazgeçilmesini olumlu bir adım olarak niteleyen Karyaldız,

“Espinoza’ya, hem bu nedenle, hem de Chicago’da otobüslerdeki terörist resimleri ile Başbakan’ın yan yana kullanılmasından vazgeçilmesindeki duyarlılık için teşekkür ettim” dedi.

KONSOLOS’A TÜRK ANDI

ABD Konsolosu Espinoza’ya ziyarette ABD Vatandaşlık Andı ile Türk Andı’nı birlikte kıyaslama fırsatı bulduğunu belirten ve  “ABD andında amaç tek bayrak, tek vatan ve bölünmezlik ruhu.. Kendi andları ile ilgili sıkıntılar yaşamasına rağmen ABD bundan kesinlikle vazgeçmiyor. Demek ki demokrasi sadece önerilmiyor, yaşanması gerekiyor. Bunu yaşayamayan dostlarımız, bizim andımızın kaldırılmasını özgürlük adına olumlu adım olarak nasıl nitelendirebiliyor” diyen Karyaldız, ABD konsolosu ile birlikte çekilen resimde oluşan bir görüntüye de vurgu yaptı ve şöyle konuştu:

“Resimde, bir tabanca sanki başıma dayanmıştı. Sanki ‘bang bang’ diye kafama kurşun sıkıyorlar. Bilinmelidir ki, kafama kurşun sıksalar doğruları konuşmaktan vazgeçmeyeceğim”