Akgedik meclis başkan vekili

Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği, Kâtip Üyeler, Encümen ve Komisyon seçimlerinde Cumhur İttifakı ağırlığı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin dün yapılan Meclis Başkan Vekilliği başta olmak üzere tüm ihtisas komisyonlarının seçimlerinde Cumhur İttifakı meclisteki üstünlüğü nedeniyle ağırlığını koyarak kazanan taraf oldu. Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekilliği görevine ise Aladağ’ın Ak Partili Belediye Başkanı olan Mustafa Akgedik getirildi.

 

AKGEDİK’İN RAKİBİ İSMET YÜKSEL OLDU

Meclis Başkan Vekilliği için Cumhur İttifakı’ndan Mustafa Akgedik aday olurken, Millet İttifakı’nın adayı ise İsmet Yüksel’di. Yapılan seçimlerde Mustafa Akgedik birinci başkan vekili, Mustafa Bayar ise ikinci başkan vekili oldular. Kâtip üyeliklere ise Firdevs Cingözler ile Zafer Koç getirildiler. Mustafa Akgedik’in ilçe belediye başkanı olması nedeniyle meclis başkan vekili olmasının hukuki olarak mümkün olup olmayacağı konusunda mecliste kısa süreli bir tartışma yaşandı.

 

3 MHP’Lİ 2 AK PARTİLİ ENCÜMEN ÜYESİ SEÇİLDİ

Encümen üyelikleri için Cumhur İttifakı’nın adayları olan MHP’den Atilla Göktaş, Süleyman Göçer ve Abdullah Kaçar ile AK Parti’nin adayları olan Mustafa Demirtaş ile Hüseyin Güngör yapılan oylamada daimi encümen seçildiler. Millet İttifakı’nın adayları olan Mustafa Uzun, Cafer Boyraz, Hatice Yılmaz, Askeri Dağlı ve Volkan Bayrakçı ise yeterli oy alamayarak encümenliği Cumhur İttifakı’na kaptırdılar. Bu arada tüm komisyonlarda Cumhur İttifakı adayları komisyon başkanı seçilecek noktaya geldiler.