Akgül, ''Dileğimiz Adana'ya yakışır bir derbi yaşanması''

Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ı makamında ziyaret ederek 20 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Adanaspor ve Adana Demirspor karşılaşmasıyla ilgili bilgi alışverişinde bulundular.

Ziyaret sırasında konuşan Bayram Akgül, yıllardır aynı kentin takımları arasında tatlı bir rekabetin yaşandığını, başta karşılaşmanın hakemi olmak üzere 2 takımın futbolcularına, yönetici, antrenör, özellikle taraftarlarına büyük görev düştüğünü hatırlatarak, rekabetin kavga ve küfür olmadığını söyledi.

-AKGÜL: “GÖNLÜMÜZDEN GEÇEN HERKESİN STADI KOLKOLA TERK ETMESİ”-

Yoğun işleri nedeniyle göreve atanan İl Spor Müdürü Abdulkadir Ataşbak’ı ziyaret edemediğini ifade eden Başkan Akgül, derbi karşılaşmasında ev sahibi takım konumunda bulunduklarını, tüm dileğinin Adana’ya yakışır bir derbi yaşanması olduğunu, bu konuda Türkiye’nin gözünün ve kulağının Adana’da olacağını belirterek, “Er meydanı 5 Ocak Fatih Terim Stadı. Gönlümüzden geçen karşılaşmanın kimsenin burnu kanamadan tamamlanması ve hak eden takımın alkışlanmasıdır. Ayrıca futbolcu ile yöneticilerin stadı kol kola terk etmesidir. Aksi halde bunun zararını Adana görür” diye konuştu.

-ATAŞBAK: “GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI”-

İl Spor Müdürü Ataşbak, derbi maçlarının önemine değinerek, haftalar önce 6222 sayılı “Sporda Şiddetin ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun” gereğince İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından caydırıcı önlemler alındığını, stat kapılarının 13.00’te açılacağını, karılaşmanın 16.00’da başlayacağını belirterek taraftarların karşılaşmaya erken gelmelerini istedi ve takımlara başarılar diledi.