Akif Kemal Akay: “Köylerin ortak sorunu altyapı eksikliği”

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, Adana’da köylerin temel sorununun alt yapı eksikliği olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, köy ziyaretlerini sürdürüyor. Sarıçam’ın Topalak, Kırıklı ve Çiçekli köylerini ziyaret eden CHP’li Akay, yurttaşların sorunlarını dinledi, sorunların çözüm yollarını anlattı.  Köylerin en önemli sorununun alt yapı eksikliği olduğunu belirten Akay, sorunların yerinde çözülebileceğini ifade etti.

 

“YENİ YASA KÖYLÜLER İÇİN SORUNLAR YARATACAK”

Yeni yasa ile köylünün kendi yaşam alanı üzerindeki tüm yönetim haklarını kaybettiğine dikkati çeken CHP’li Akay, köy alanlarının da yatırım alanı haline getirileceğini ve rantın tamamının belediyelere aktarılacağını belirterek, “Bu, zaten çok azalan tarımsal faaliyetlerin de ortadan kalkmasına yol açacaktır. Ayrıca köylüler ücretsiz eriştiği altyapı hizmetleri için de bedel ödemek zorunda bırakılacak. Bu durumda tarım ve hayvancılıkla geçinen dar gelirli köylüler daha da yoksullaşacaktır” dedi.

 

“KÖYLERDE YAŞAYANLARIN DESTEKLENMESİ LAZIM”

Bu nedenle köylerde yaşayan yurttaşların ciddi ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalabileceğine dikkati çeken Akay, köylülerin ekonomik faaliyetlerine verilecek desteklerin daha çok önem kazanacağını bildirdi.

 

“ORGANİK TARIM KÖYLERİN ÇIKIŞ YOLU OLABİLİR”

Köylülerin ağırlıklı olarak tarımsal faaliyetlerle geçimlerini sağladığını anlatan Akay, ekonomik getirisi daha fazla olan tarımsal üretim modellerinin bu bağlamda önem kazanacağını vurguladı. Dünya genelinde organik ürünlere yoğun bir talep olduğunu dile getiren CHP’li Akay, Adana’nın birçok bölgesinde organik tarımın çok rahat yapılabileceğini vurguladı. Akay, organik tarım için gerekli altyapının sağlanması halinde bölgede tarımla uğraşan halka iyi bir gelir kaynağı yaratılabileceğini söyledi.

 

“SORUNLAR YERİNDE ÇÖZÜLÜR”

Kırıklı köyündeki bir kahvehaneyi de ziyaret eden Akay, Adana için hazırladığı projeleri vatandaşlarla paylaştı. Yurttaşların sorunlarını ve taleplerini de dinleyen Akay, sorunların yerindelik ilkesiyle çözülebileceğini ifade etti.

 

KÖYLERİN ORTAK SORUNU ALTYAPI EKSİKLİĞİ

Adana’daki köylerinin ortak sorunun alt yapı eksikliği olduğunu vurgulayan Akay, göreve geldiklerinde bu sorunların çözümüne öncelik vereceklerini belirterek projelerini anlattı. Projelerinin çok büyük istihdam sağlayacağını ve bölgeyi ciddi anlamda kalkındıracağını ifade eden Akay, tarımsal üretimle iştigal eden vatandaşların ürünlerinin pazarlanmasına yönelik olarak belediye bünyesinde bir birimin de kurulmasının şart olduğunu söyledi. Akay, “Üreticinin malı hiçbir şekilde elinde kalmamalı ve üretici mağdur olmamalı” diye konuştu.