Akşam saatlerinde başlıyor; Sel ve su baskınına dikkat

Adana bugün akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkisi altına giriyor. Yağışların 3 gün boyunca devam edeceğini duyuran Meteoroloji, sel ve su baskınına karşı önlem alınması uyarısında bulundu.

Adana bugün akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışın etkisi altına giriyor. Yağışların 3 gün boyunca devam edeceğini duyuran Meteoroloji, sel ve su baskınına karşı önlem alınması uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den yapılan duyuruda şöyle denildi:

''Doğu Akdeniz'de beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; 09.01.2022 Pazar günü akşam saatlerinden itibaren genellikle kuvvetli ve çok kuvvetli (40-75 kg/m2), Adana çevreleri, Mersin'in doğusu ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Yağışların 1200 ila 1500 m üzeri rakımlı yerlerde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 09.01.2022 Pazar günü rüzgarın da etkisini arttırarak bölge genelinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek; sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.''

Duyuruda bu akşam saat 18.00'de başlayacak şiddetli yağışların 11 Ocak salı günü alşam Saat 18.00'e kadar süreceği belirtildi.