Akşener: 'Biz deprem esnasında rakip değiliz'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu sistemin getirdiği bir sonuç olarak 'Dediğim dedik çaldığım düdük' sonucu yaşadık. Yani biz deprem esnasında rakip değiliz" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Bu sistemin getirdiği bir sonuç olarak 'Dediğim dedik çaldığım düdük' sonucu yaşadık. Yani biz deprem esnasında rakip değiliz" dedi. 

Akşener, Hatay'da İBB Deprem Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan yapılan çalışmaları dinleyen Akşener, "Epeyce bir mesafe alındığını gösteriyor. İçimize su serpti." dedi. 

Türkiye'de beka kavramı üzerinden seçim yapıldığını ifade eden Akşener, "Sanki bir taraf Türkiye'yi satacakmış, bir taraf da sattırmıyormuş gibi, bir taraf hain, bir taraf da o hainliğe karşı çıkarmış gibi lanse edildi. Bunun propagandası yapıldı. Birbirimize düşürüldük" ifadesini kullandı. 

Türkiye'nin bakasıyla ilgili asıl sorunların iş bilmemekten kaynaklanan hatalar ve kusurlar sonucu ortaya çıkan acılar olduğunu anlatan Akşener, "Hakikaten çok büyük bir afet ama bu ucube sistemin getirdiği bir sonuç olarak da asrın felaketine dönüşmüştür. Afet Allah'tan gelmedir doğru ama onun tedbirini almak iktidardadır" diye konuştu. 

"Gerekli tedbirlerin alınmamasından, beceriksizliğin tavan yapmasından, Türkiye'nin tüm kurumlarının içinin boşaltılmasından kaynaklandığını" belirten Akşener, "Eğer İstanbul depremini de aynı beceriksizlikle karşılarsak Türkiye'nin beka sorunu tavan yapar. Dolayısıyla tedbir alınması lazım" dedi.

"Deprem sırasında rakip değiliz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deprem sabahı bütün siyasi partilerin genel başkanlarını bir araya getirmesi gerektiğini ifade eden Akşener, "Fikirlerimizi söyleseydik, bütün imkanlarımızı bir araya getirseydik bu deprem nasıl yönetilirdi? Acaba acılarımız daha az nasıl hissettirilebilirdi? Dertlerin çözümü daha hızlı nasıl sağlanabilirdi?" diye sordu. Akşener şöyle devam etti:

"Bu sistemin getirdiği bir sonuç olarak 'Dediğim dedik çaldığım düdük' sonucu yaşadık. Yani biz deprem esnasında rakip değiliz. Deprem bölgesine ikinci gelişimde ilk defa rozet taktım. Rozetsiz geldim ben buraya. Çünkü kim kimdir, hangi görüştendir önemi yok. Orada hepimiz insanız, hepimiz dardayız, hepimiz bir aradayız. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için. Bu aziz millet bütün bu kutuplaştırma, düşmanlaştırma çabalarının hiçbir işe yaramadığını gösterdi. Darda kalındığı zaman 'kim kimdir' demeden, gücünü bir araya getirdi. Bir dilim ekmeğini ikiye böldü paylaştı ve buradaki acıyı dindirmeye çalıştı. Bundan ders çıkardığımız takdirde bu ülke her problemini çözer. Bundan ders çıkardığımız takdirde bundan sonra yaşanacak herhangi bir afetin, asrın felaketi haline dönmesinin önüne geçilir." (ajansbizim)