Ali Alper Boydak: ''Özel teşebbüsün önünü açacağız''

Ceyhan'ın çok yakından tanıdığı ve uzun yıllar siyasetin içinden gelen bir ailenin evladı olarak Ceyhan Belediye Meclis Üyesi iken Ceyhan Belediye Başkanlığı görevine getirilen Ali Alper Boydak, 'Ceyhan'ın ihtiyaçları olan hizmetleri yerine getirir iken her şeyden önce özel teşebbüsün önünü açacağız. Biz katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile belediyeyi yöneteceğiz' dedi.

Ceyhan’ın çok yakından tanıdığı ve uzun yıllar siyasetin içinden gelen bir ailenin evladı olarak Ceyhan Belediye Meclis Üyesi iken Ceyhan Belediye Başkanlığı görevine getirilen Ali Alper Boydak, ‘Ceyhan’ın ihtiyaçları olan hizmetleri yerine getirir iken her şeyden önce özel teşebbüsün önünü açacağız. Biz katılımcı bir belediyecilik anlayışı ile belediyeyi yöneteceğiz’ dedi.

İNİSİYATİF ALACAĞIZ

Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak, belediye başkanı olmadan önce meclis üyesi olduğunu ve bu dönemde her konudan haberdar olmadıklarını ancak belediye başkanı olduktan sonra işleyiş hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek ‘insanları mutlu etmek gerekir. Vatandaşın belediye ile diyalog kopuklarının olduğunu gördüm. İnsanlar belediyeye şimdileri daha rahat gelip gidiyor. İnsana hizmet, Ceyhan’a hizmet etmek için buradayız’ dedi. İnisiyatif alan bir belediyecilik yapmaya çalıştıklarının altını çizen Boydak, ‘belediyemizin kapısı herkese açıktır’ dedi.

SOSYAL ALANLARIMIZ YOK

Ceyhan’daki en büyük sıkıntının Ceyhan’ın yaşanabilir bir şehir olmaktan çıktığını gördüğünü söyleyen Başkan Boydak, ‘Ceyhan’ı yaşanabilir bir şehir yapacağız. İnsanların ailecek gidecek yerleri çok az. Sosyal alanlarımız başka konulara dönüştürülmüş. Bu bir eksikliktir. Ceyhan’da insanların aileleriyle bir araya gelmesi gerekiyor. Ben bunun bir eksiklik olduğunu gördüm. Son 10 yılda Ceyhan’da belli gelir düzeyinde olanların Adana’ya göç etmeleri eksikliklerin temel sebebini oluşturdu. Ben sosyal donatıları ile güçlü sosyal alanların ihdasından yanayım. Bunu da kısa zamanda gerçekleştireceğiz.

 

ÖMER ÇELİK’E TEŞEKKÜRLER

Ceyhan’daki amatör takımları durumlarının hiç de iyi olmadığını söyleyen Belediye Başkanı Ali Alper Boydak, bu konuda harekete geçtiklerini söyledi. Spor Toto Genel Müdürlüğü ile görüştüklerini ve ilçeye halı saha yaptırmak için proje ürettiklerinin altını çizdi. Amatör takımlarının önünü açmak istiyoruz. Çocuklarımızın başarılı olması için spora el attık. Özel okulların ve özel teşebbüslerin önünü açmak istiyoruz. Ceyhan’da köyler arası futbol turnuvası yapmayı hedefliyoruz. Ak Parti’nin Ankara’daki tüm üst düzey yetkilileri, Sayın Bakanımız Ömer Çelik başta olmak üzere herkesin Ceyhan adına katkısını görüyoruz. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Proje üreteceğiz, Ankara’dan destek alacağız’ dedi.

ANFİ TİYATRO, OTEL VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÖNCELİĞİMİZ

8 dönüm arazide anfi tiyatro yapmayı düşündüklerini söyleyen Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak, müzisyenler derneğine de bir yer yapacaklarını ve Ceyhan’ı kalkındıracaklarını söyledi. Atıl durumda olan parkları tadil edeceklerini, gençlik kampı içeren tesisleri yapacaklarını, Ceyhan Irmağı’nın taşkın sahası sorununu çözüp kentsel dönüşüm noktasında da önemli adımlar atacaklarını söyledi. Daha önce müteşebbislerin önünün fazla açılmadığını ve bunun da sağlanacağını söyledi. Başkan Boydak, Ceyhan’da otel sıkıntısının yaşandığını ve bu sorunu da çözmeyi düşündüklerinin kaydetti.

VERİMLİLİK ESASTIR

Göreve gelip belediye başkanı olduktan sonra alışılmış anlayıştan uzak kaldıklarını ve belediyede kimseyi ekmeğinden etmediklerini, partizanca davranıp işçileri işten çıkarmadıklarını söyleyen Başkan Boydak, ‘kimsenin ekmeği ile oynamadık. Ancak şu var ki çalışan ile çalışmayanı da ayırt etmek lazım. İşi yavaşlatan, işi aksatanları da af etmeyiz. Biz, bizim hızımıza yani çalışma hızımıza uyan insanlarla çalışacağız. Verimlilik esasımızdır. Belediye hizmet yeridir. Hizmet edemeyen, soluğu kesilenlerle asla çalışmayız. Kadro kurma girişiminde bulunmadık. İnsanı, vicdani değerlere önem veriyoruz. Liyakati gözeteceğiz.’ Sözleriyle açık ve net konuştu.

 

 

GÖREV İSTENMEZ, VERİLİR

Yerel seçimlerde aday olup olmayacağını sorduğumuz Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak, ‘görev istenilmez verilir. Partim, parti büyüklerim bize ne görev verirlerse yüzümüzün akıyla yerine getirmek isteriz. Şimdiden bir şey konuşmak olmaz. Zamanı gelince siyaseten gereği ne görev verilir ise biz o görevi yerine getirmeye hazırız’ sözleriyle de adaylık konusunu yorumladı.