Alın size nur topu gibi kriz

Süper Lig'de Medipol Başakşehir'ın başındaki Teknik Direktör Aykut Kocaman 3 maçta puan alamamasına karşın görevde kalmaya devam ederken Adana Demirspor'u 26 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkartan Samet Aybaba ile yolların ayrılmasının ardından camiada başlayan kriz içinden çıkılmaz bir hal aldı.

- Süper Lig’de Medipol Başakşehir’ın başındaki Teknik Direktör Aykut Kocaman 3 maçta puan alamamasına karşın görevde kalmaya devam ederken Adana Demirspor’u 26 yıl aradan sonra Süper Lig’e çıkartan Samet Aybaba ile yolların ayrılmasının ardından camiada başlayan kriz içinden çıkılmaz bir hal aldı.

Aybaba’nın görevden ayrılmasıyla birlikte sosyal medyada taraftarlar birbiri ardına paylaşımlarda bulundular. Taraftarlar, 26 yıl aradan sonra takımı Süper Lig’e ‘’şampiyon’’ apoletiyle çıkartan Samet Aybaba’ya yapılanın büyük bir haksızlık olduğu ve tecrübeli teknik adamın bu davranışı hak etmediğini söylediler.

Süper Lig’de puanla tanışamayan Medipol Başakşehir ile Giresunspor’un teknik direktör değişikliğine gitmezken 3 maçta bir yenilgi ve 2 beraberlik alan takımın hocası ile yolların ayrılmasını yanlış bulduklarını söyleyen taraftarlar, ‘’Tek yenilgi de şampiyonluğun iddialı takımlarından Fenerbahçe karşısında alınmış. Bu maçta sergilenen futbol da ortada. Yeni oluşturulan bir takımın ilk 3 maçta 2 puan alması gayet doğal. Samet Aybaba’nın gönderilmesi şık olmadı’’ dediler.

HERŞEYE KARIŞIYORLAR

Bu arada, Samet Aybaba, yaptığı açıklamada, ‘’Süper lig tecrübesi olan futbolcular transfer edilmedi. Böyle bir şey olmaz. Balotelli’yi oynatıyorum ‘neden oynatıyorsun’ diye karışıyor. Oynatmıyorum bu kez ‘neden oynamıyor’ diye karışıyorlar. Her şeye karışmaya kalkanlar var. Ortam bizim çalışmamıza elverişli halden çıktı. Başarılar diliyorum. Taraftar her zaman kalbimizde olacaktır’’ dedi.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak da Aybaba’nın görevden ayrılmasının Balotelli ile ilişkilendirilmemesini başka nedenlerin olduğunu söyledi.

  İTALYAN HOCA MONTELLA ANTRENMANA ÇIKIYOR

Samet Aybaba ile yollarını ayıran Adana Demirspor aynı gün İtalyan Vincenzo Montella ile anlaştı. İtalyan hocanın bugün hazırlıklar için toplanacak olan mavi-lacivertlilerin başında antrenmana çıkacak.

Mavi Şimşeklerin 47 yaşındaki yeni Teknik Direktörü bu yaz başında iki Suudi Arabistan kulübünün yüksek bedelli tekliflerini kabul etmemişti. Kariyerinde Milan, Roma gibi takımlar bulunan Montella hiç bir takımda 1.80 maç başına puan ortalamasını geçemedi. Görev aldığı takımlardaki ortalama süresi 1,12 yıl.

Montella'nın en uzun süre çalıştırdığı takım Fiorentina. Hoca, Fiorentina ile bugüne kadar 4 yılda 179 maça çıktı. Hocanın İtalyan olması yönetimin üzerinde Balotelli ve Gökhan İnler etkisini de göstermiş oldu.