Altın Koza Film Festivali ''Emek Ödülleri'' verildi

28. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali açılış gecesinde ''Orhan Kemal Emek Ödülleri'' sahiplerine takdim edildi.

Bir süre önce hayatını kaybeden Festival Direktörü Kadir Beycioğlu’yla son konuşmasını aktaran Okyay duygularını ‘’Kadir Beycioğlu’nu saygıyla anıyorum. Çok özleyeceğiz. Hiçbir zaman unutmayacağım. Kadir telefon etmişti ödül için ilk. Hep burada olacağına inanıyorum. Ruhu burada olacak. Kadir hep bizimle olsun’’ sözleriyle dile getirdi. 

 ‘’O bir sihirbaz'' 

 ‘’Sinema, insanı güze işler için umutlandırır'' 

 Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sanat ve sinema ile ilgili sözlerine de değinen Başkan Zeydan Karalar, “Çağdaş insan için vazgeçilmez bir unsur olan sanatın önemini Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk defalarca dile getirmiştir. ‘Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ diyerek ne kadar önemli olduğuna vurgu yapmıştır. Ayrıca sinemanın insanlar ve dünya barışı üzerindeki etkiyi bir başka deyişle şöyle dile getirmiştir: ‘Sinema öyle bir keşiftir ki, bir gün gelecek barutun, elektriğin ve kıtaların keşfinden çok, dünya medeniyetinin veçhesini değiştireceği görülecektir. Sinema, dünyanın en uzak köşelerinde oturan insanların birbirlerini sevmelerini, tanımalarını temin edecektir. Sinema, insanlar arasındaki görüş, düşünüş farklarını silecek, insanlık idealinin tahakkukuna en büyük yardımı yapacaktır. Sinemaya layık olduğu ehemmiyeti vermeliyiz’ “ diye konuştu.

Zeydan Karalar, şöyle devam etti:

 Başkan Zeydan Karalar konuşmasının son bölümünde hayatını kaybeden Cüneyt Cebenoyan, Prof. Dr. Kadir Beycioğlu ve Ferhan Şensoy’u saygı ve rahmetle andığını belirtti. 

 ‘’Sanat insanın yarasını tedavi eder'' 

 Bir hafta sinema konuşulacak 

 Jüri Başkanı Tilbe Saran, Çok heyecanlı bir görev jüride olmak. Özlediğimiz bir şey festival havası. Uzun zamandır pandemi nedeniyle o büyülü dünyalara birlikte dalmayı o kadar özledik ki. Sizlere çok neşeli, harika bir festival diliyorum.'' dedi.