Altın Koza heyecanı

Büyükşehir Belediye Meclisi bugünkü gündeminde Altın Koza'nın yapılma tarihlerini belirleyecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hamiliğinde Koza A.Ş’nin planlaması dâhilinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Adana Film Festivali’nin bu yıl 25 Eylül ile 1 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılmasına yönelik meclis gündem maddesi, bugün toplanacak mecliste oylanacak.

İlgili madde gereğince Uluslar arası Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması için ödül tutarı da yine meclis kararı ile belirlenmiş olacak.

FESTİVAL HAFTASI

İlgili gündem maddesi başkanlıktan geldiği gibi oylanabileceği gibi, ilgili komisyonlara da sevk edilerek komisyonlarda konu enine boyuna tartışılıp daha sonra meclise getirilerek oylanabilecek. Konu bugün toplanan meclisin ana gündem maddeleri arasında yerini alıyor. Bu arada film festivali haftasının da bu tarihler arasından seçileceği ve muhtemelen de 24.Uluslararası Adana Film Festivali’nin 11-17 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenleneceği edinilen bilgiler arasında yerini aldı.

DİKİLİTAŞ: SÖZLÜ’YE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Festivalin yükünü Altın Koza A.Ş Genel Müdürü İsmail Dikilitaş üstleniyor. 24.sü düzenlenecek olan Adana Film Festival’i hazırlıklarını değerlendiren Genel Müdür İsmail Dikilitaş konu hakkında şunları söylüyor. ‘Hem ulusal hem de uluslararası anlamda Adana Film Festivali’nin yıllardır sinemaya verdiği katkı ortadadır. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye ilgi ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Ülkemizin önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olan Adana Film Festivali’ni en iyi şekilde sizlerin beğenisine sunacak olmanın heyecanı içindeyiz.’

YENİ YARIŞMA KATEGORİLERİ

Daha önce Adana Konulu Senaryo Yarışması ismiyle hayata geçirilen kategori, bu yıl Adana Kısa Film Maratonu Yarışması adı ve içeriğiyle yapılacak. 12 ülkenin katıldığı Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nın ise kapsamı genişletilerek, Uluslararası Kısa Film Yarışması adıyla sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Yine geçmişte Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması adıyla düzenlenen kategori, 24. festivalde Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması adına ve içeriğine dönüşüyor.

ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN ÖZEL BÖLÜM

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması’nın jürisi de çocuk ve gençlerden oluşacak. Jüri için seçilen çocuklar ve gençler, 3 aylık bir eğitimin ardından görevlerini yerine getirecek. Yine çocuk ve gençler için çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Bu yılki festivalin kapsamında oluşturulacak Sinema Pazarı’nda ise sinema sektörünün aktörleri buluşup, sektörün gelişimi ve sorunların çözümü için beyin fırtınalarıyla geçen birliktelikler düzenleyecek.

FESTİVALİN YARIŞMALI KATEGORİLERİ ŞÖYLE

1-Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, 2-Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması, 3-Uluslararası Kısa Film Yarışması, 4-Uluslararası Öğrenci Filmleri Yarışması, 5-Adana Kısa Film Maratonu, 6-Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması… Her bir yarışma kategorisinin farklı dallarıyla birlikte, eserler toplam 36 dalda Altın Koza ödülünü kazanmak için jürinin ve halkın beğenisine sunulacak.

ATÖLYELER, SERGİLER, ÖZEL GÖSTERİMLER VE KONSERLER

Festivalin bir diğer önemli ayağında ise, Dünya Sineması ile Türk Dünyası ve Türk Sineması seçkilerinden oluşan özel gösterimlere yer verilecek, atölyeler, konserler ve sergiler gerçekleştirilecek.