Altın Koza Ödülleri İstanbul'da dağıtıldı

Pandemi koşulları nedeniyle İstanbul'da yapılan 27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Ödül Töreni, renkli görüntülere sahne oldu. Ödül alanlar ve festivali düzenleyen yöneticilerin verdiği mesajlar, sinema sanatının geleceği adına umut verdi.

Festival kapsamında Yaşam Boyu Onur Ödülleri usta oyuncular Nur Sürer ve Rutkay Aziz’e; Orhan Kemal Emek Ödülü ise Yönetmen Orhan Oğuz’a takdim edildi.

PANDEMİ KOŞULLARINA RAĞMEN ÇOK RENKLİ VE ETKİLİ İŞLER YAPILDI

BİZİM YOLUMUZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN YOLUDUR

SİNEMANIN NABZI ADANA’DA TUTULURDU

 

 

 

 

 

 

 

 

-Yılmaz Güney Özel Ödülü Bilmemek filmi aldı.

-En İyi Senaryo Ödülünü Ercan Kesal, Nasipse Adayız filmiyle aldı.

-En İyi Erkek Oyuncu Ödülü iki kişiye layık görüldü. Plaza filmindeki oyunuyla Onur Berk Arslanoğlu ve Ceviz Ağacı filmindeki rolüyle Serdar Orçin bu dalda ödül alan iki isim oldu.

-En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülünü Orçun Özkılınç, Mavzer filmiyle aldı.

-Ayhan Ergürsel En İyi Kurgu Ödülü Ali Aga, Nasipse Adayız filmiyle aldı.

-Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu Ödülleri Mavzer filmindeki rolüyle Seda Türkmen ve Nasipse Adayız filmindeki rolüyle  Selin Yenici’ye verildi.

-Umut Veren Genç Erkek Oyuncu Ödülü de iki oyuncuya layık görüldü. Bilmemek filmindeki rolüyle Emir Özden ve Yeniden Leyla filmindeki rolüyle Ahmet Melih Yılmaz ödülü alan isimler oldu.

-SİYAD Cüneyt Cebenoyan En İyi Film Ödülünü Leyla Yılmaz Bilmemek filmiyle aldı.

ULUSAL ÖĞRENCİ KISA FİLM YARIMAŞI SONUÇLARI

4 kategoride 22 filmin yarıştığı Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması’nda, En İyi Belgesel Film: Seval, Yönetmen Ahmet Keçili, Çukurova Üniversitesi.

En İyi Deneysel Film; 61 Sokak No:4, Yönetmen Çağıl Saydam, İzmir Ekonomi Üniversitesi.