Altunköse, aklandı

İmamoğlu Belediyesi eski Başkanı Kadir Altunköse, mevcut Belediye Başkanı Gazi Adamhasan’ın başvurusu sonucu inceleme başlatan İçişleri Bakanlığı müfettişleri ve savcılık tarafından aklandı.

İmamoğlu'nda meydan okumayı kazanan İmamoğlu eski Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Kadir Altunköse oldu.

Kadir Altunköse, mevcut Belediye Başkanı Gazi Adamhasan’ın ortaya attığı iddialarla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı müfettişleri ve savcılık tarafından yapılan incelemelerde aklandı.

Belediye Başkanı Gazi Adamhasan ve meclis üyelerinin meclis kararı alarak İçişleri Bakanlığı’ndan istedikleri müfettişlerin yaptığı inceleme, bilirkişi raporları ve savcılık incelemesinde Kadir Altunköse’nin 5 yıllık başkanlığı döneminde yasalara aykırı ve belediyeyi zarara uğratacak en küçük bir suç unsuruna rastlanmadığı yolunda karar verildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Kadir Altunköse, “onların şikayeti sonunda başlatılan inceleme ve soruşturma sonunda ben aklandım. Aklanacağımdan da hiç tereddütüm yoktu” dedi.

Altunköse’nin, “Beni şikayet edenler ileride kendi yaptıkları usulsüzlük ve yolsuzlukların hesabını verebilecekler mi” şeklindeki sözleri ise mevcut belediye yönetiminin icraatlarını yargıya taşıyacağı ve hesap soracağı yolunda yorumlandı.

ADAMHASAN NE YAPACAK?

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı müfettişleri  ve savcılık incelemesi sonucunda Kadir Altunköse’nin ve döneminin aklanmasından sonra gözler mevcut Başkan Gazi Adamhasan’a çevrildi.

Yolsuzluk suçlamalarının ortaya atan ve müfettiş isteyen Adamhasan’ın müfettiş ve savcılık kararlarının kamuoyuyla paylaşıp paylaşmayacağı, yanlış bilgilendirdiği Adana ve İmamoğlu halkından özür dileyip dilemeyeceği merak konusu oldu.

ADAMHASAN SUÇLAMIŞ. ALTUNKÖSE MEYDAN OKUMUŞTU

Gazi Adamhasan’ın 30 Mart 2014 seçimlerini kazanmasının ardından  aylarca televizyon televizyon, gazete gazete gezerek ortaya attığı ve her defasında farklı rakam verdiği yolsuzluk iddiaları üzerine, Kadir Altunköse , 7 Şubat 2015 tarihinde yaptığı açıklamada, Adamhasan’a hodri meydan demiş ve “20 milyonluk borcu belgelemeyen şerefsizdir” demişti. Altunköse, kendisi ile elinde bilgi ve belge olanların da bu bilgi ve belgeleri ortaya çıkarmalarının da istemişti.