Araç kiralamada Türk-Alman işbirliği

Merkezi Adana'da olan ve Türkiye'nin değişik yerlerinde şubeleri bulunan araç kiralama firması Ekar Almanya'nın dünya markası Global Rent A Car ile işbirliği anlaşması yaptı.

Dünya ekonomik krizle uğraşırken Adanalı araç kiralama firması EKAR  bunu fırsata çevirdi ve Alman firmayla işbirliği yaptı. Adanalı firma işbirliği kapsamında Alman firmanın Türkiye’deki ana bayisi oldu.

Adana’da yaklaşık 14 yıldan buyana kurulu olan Ekar Otomobil Kiralama ve Seyahat Acentası’nın sahipleri Mehmet Ural ve Gökhan Kardeş, geçtiğimiz günlerde Almanya’nın Berlin kentine giderek dünyada araç kiralama sektörünün öncü firmalarından olan Global Rent A Car yetkilileri ile bir araya geldiler. Yapılan görüşmeler sonunda her iki firma arasında Türkiye ana bayiliği konusunda sözleşme imzalandı.

Türkiye’de ana bayisi oldukları Global Rent A Car’in sektörde 50 yıllık bir deneyime sahip olduğunu belirten Ural, ‘’12 ülkede ve 300 lokasyonda 30 binin üzerindeki araç filosuyla hizmet veriyorlar. Yıllık araç satışları ise 15 bin civarında’’ dedi.

Dünyanın sayılı firmaları arasında yer alan Global Rent A Car’ın  Türkiye’deki partneri olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Ural,  ‘’Otomobil kiralama ve seyahat acentası faaliyetlerinde kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyetini kendimize ilke edindik.  Ekar Global olarak hedefimiz, sektörün gelişimini ve kalitesini daha yüksek standartlara çekmek’’ dedi.