Arif Sezer’den AKYED’e ziyaret

Orman eski Bakanı, CHP Adana Büyükşehir belediye Başkanlığı aday adayı Arif Sezer, ASED (Adana Sevdalıları Derneği) Başkanı Tahir Akın ile birlikte kısa adıyla AKYED olarak bilinen Akkapı kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti.

AKYED Başkanı Haşim Turaçtemur, “ Adana’nın bir türlü Adanalı olamayan yöneticiler tarafından yönetilmiş olmasının faturasını çok ağır ödediğini” belirterek; “Bize bizden biri gerekir. Adanalı olmak kolay değildir. Adanalı olmak bu kenti sevmek demektir. Adanalı olmak Adana için fedakârlıkta bulunmak demektir. Adana’yı yönetenler maalesef Adana’yı değil, kendi çıkarlarını5 düşündükleri için Adana Türkiye genelinde yaşanılabilir iller arasında sürekli düşüş göstermektedir” dedi.

AKYED’in 1996 yılında kurulduğunu belirten Turaçtemur, spor ve kültür ve müzik alanlarında eğitim verdiklerini belirterek “ Topluma hizmet etmek kendini bilene şeref verir, onur verir” dedi.

 

ASED Başkanı Tahir Akın ise; “ ziyaretlerinin Adana’nın birlik ve bütünlüğü için olduğunu” belirterek, ”bu kentin ve ülkenin birliğini ve dirliğini hedefleyen her sivil toplum örgütü birliktelik ve dayanışma içinde olmalıdır” dedi.