Arıkan, ''Adana’nın sağlıktaki kötü imajını tersine çevirdik''

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan, yaptıkları çalışmalarla Adana’nın sağlıktaki kötü imajını tersine çevirdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Osman Kürşat  Arıkan, Çukurova Barış  Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette önemli açıklamalarda bulunan Arıkan,  göreve gelmelerinin ardından başarılı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde “Da Vinci Robotik Cerrahi’’ yöntemini kullanmaya başladıklarını belirten Arıkan, 9 aydır kullandıkları yöntemle  150’ye yakın ameliyat gerçekleştirildiğini ve bunun azımsanmayacak bir rakam olduğunu bildirdi.  Böbrek ve kornea nakilleri yapılmaya başlandığını anlatan Arıkan, önümüzdeki aylarda karaciğer nakli de yapmaya başlayacaklarını, ayrıca Tüp Bebek Merkezi de kuracaklarını ifade etti.

Modern tıbbi altyapısıyla yaşlı ve engelli vatandaşların da rahatlıkla hizmet alabildikleri  Fatma-Kemal Timuçin Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ni hizmete açtıklarını anlatan Timuçin,  24 saat süreyle hizmet veren hastanenin 47 ünitesiyle sadece Adana’ya değil, bölgenin tümüne hitap ettiğini kaydetti.

‘’Adana’nın geçmişte sağlıkta kötü bir imajı vardı’’ diyen Arıkan, ‘’Adana sağlıkta yüzde 90 kötü haberlerle anılıyordu. Ancak, yaptığımız hizmetlerle kentin sağlıktaki kötü imajını tersine çevirdik’’ dedi.

-ACİLLERDEKİ YIĞILMALAR-

Prof. Dr. Osman Arıkan, Adana’daki kamu hastanelerinden yılda 2,5 milyon kişinin sağlık hizmeti aldığını vurgulayarak, ‘’Bunun yüzde 30’u acil servise gelen hastalar. Aslında acilden sağlık hizmeti alanların oranı yüzde 10-20’lerde olmalı. Ancak, bu sadece Adana’nın değil, Türkiye’nin sorunu’’ diye konuştu.