Asenalar perşembe akşamları bir araya geliyor

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanlığı Asenalar Birimi perşembe akşamları bir araya gelerek ‘’ilmi, dini ve tarihi’’ konularda sohbet ediyor.

Kapılarının bütün bayanlara açık olduğunu belirten Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanlığı Asenalar Birimi Başkanı Zehra Aydın ’’Her hafta ortaklaşa belirlediğimiz sohbet konusunu sohbete katılacak arkadaşlara bildiriyoruz ve bir hafta üzerinde araştırma yapıldıktan sonra belirlediğimiz bir ülkü evinde bir araya gelerek enine boyuna tartışıyoruz. Bu sayede önemsediğimiz konuları sohbet eşliğinde değerlendiriyoruz’’ dedi.

‘’İNSAN VE KİBİR’’ ÜZERİNE AYETLER, HADİSLER OKUNDU, HİKAYELER ANLATILDI

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Adana İl Başkanı Yunus Uzunlular’ın eşi Yasemin Uzunlular’ın da katıldığı sohbetin bu haftaki konusu ‘’İnsan ve Kibir’’ tüm yönleriyle konuşuldu.  Sohbet, Yasemin Uzunlular’ın ‘‘Yeryüzüne gururlanarak bakma. Çünkü sen ne yeri yaratabilir ne de senden büyük dağlara boyun eğdirebilirsin’’ Ayet-ii Kerime’yi okuyarak ‘’İnsan ve Kibir’’ üzerine düşünlerini aktarmasıyla başladı.

Programa katılan hemen her Asena'nın düşüncelerini aktardığı akşamda, Hadis-i Şerif’lerin yanısıra önemli İslam Alimlerinin, dünyaca ünlü düşünürlerin ‘’İnsan ve Kibir’’ üzerine söyledikleri sözlere sık sık yer verildi. Kibirli insanların başına gelen ibret verici kısa hayat hikayelerinin de anlatıldığı sohbette, Asenalar zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

Çoğunluğu Üniversite öğrencisinden oluşan Asenalar sohbet sonunda, ülkü evlerine ayni ve maddi desteğini esirgemeyen başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere bütün hayırseverlere dua ve teşekkür ettiler. Topluca yemek yedikten sonra haftaya yeni bir konuyla tekrar buluşmak temennisiyle ayrıldılar.