Asgari ücret 2022 için 4 bin 250 lira olarak belirlendi

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti 4 bin 250 lira olarak belirledi.

Komisyonun bugün yaptığı 4. Toplantının ardından karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat ve Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder’in de katıldığı basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.

Gelir ve damga vergisi kalkacak

“2022 yılında asgari ücretin en alt rakamı 4.250 lira olacaktır'' açıklamasında bulunan Erdoğan, "Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu artışla, çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum'' diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yeni tedbirlerle inşallah istikrar ve güven ikliminin güçlendirilmesi yolunda çok önemli mesafe kat edeceğimize inanıyorum'' dedi ve ''Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat belirsizliğine en kısa sürede son vermekte kararlı olduklarını'' ifade etti.