Asırlık Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ''Asırlık TBMM, Milletimiz ve Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacaktır'' dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar,Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100’üncü yıl dönümü ve “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.  Karalar, şunları kaydetti:

23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenlik kavramının temeli olarak, tam bir asırdır varlığını sürdürmekte ve milletimizin iradesini temsil etmektedir.

Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olması, Türk ulusunun, seçtiği temsilciler aracılığıyla kendi kendini yönetme yeteneğine ulaşma becerisinin ve modern toplumlar arasına girme kararlılığının en önemli kanıtıdır.

Ayrıca bu özel gün dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram. Nasıl güzel bir milletiz ki ulusal egemenliğimizi bir çocuk bayramıyla kutlayabiliyoruz.

1 asırdır milletimizi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, milletimizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacağına inancımı belirtmek istiyorum.

Başta çocuklarımız olmak üzere, hemşehrilerime ve milletimize barış, kardeşlik çağdaş bir gelecek diliyorum...