ASKİ'den sınır ötesi hizmet

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü sadece Adanalılara değil Adana dışında da birçok noktaya hizmet götürüyor.

Hergün bombaların patladığı ve her gün sıcak çatışmaların yaşandığı sınır ötesi operasyonlarda kahramanca görev yapan Mehmetçiklerimize en büyük desteği sağlayan ASKİ, sondaj çalışmalarıyla hem bölge halkının hemde Mehmetçiklerimizin sorunlarına çözüm üretiyor.

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ FIRAT KALKANI'NDA

Fırat Kalkanı Operasyonunda Suriye'deki vatandaşların mağdur olmaması için kolları sıvayan Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ bölge halkına hem insani ve gıda yardımı yapıyor, hem de Kahraman Mehmetçiğimizin sınır ötesi operasyonda en büyük destekçisi oluyor.

TSK VE ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OMUZ OMUZA

Türk Silahlı Kuvvetleri bölgedeki halkın huzuru ve güveni için gece gündüz tetikte beklerken, ASKİ ekipleri de gerek içme suyu gerekse alt yapı noktasında bölge halkıyla birlikte Mehmetçiklerinde sorunlarını tek tek çözüme kavuşturuyor. Sıcak çatışmaların içinde sondaj çalışmaları yapan ekiplerimiz Türkmen Barih bölgesinde içme suyu problemini tamamen ortadan kaldırdı.

TSK BOMBALARI SUSTURDU, BÜYÜKŞEHİR EĞİTİMİ BAŞLATTI

Hergün sayısız bombaların patladığı bölgede devletin kurumları arasında sadece Türk Silahlı Kuvvetleri, Adana Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve AFAD bulunurken, yine Adana Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Elrai'de 6 yıldır eğitime ara vermiş ve harabeye dönen okul bugün eğitime başladı ve çocuklar savaşın gölgesinde herşeye rağmen hayata tutunmaya çalışıyorlar. bu bölge 3 yıl PYD 3 yıl da Işid kontrolündeydi; ancak Kahraman Türk Askeri bölgeyi ele geçirerek oradaki vatandaşların huzura kavuşmasını ve insanca yaşamasını sağladı.

TÜM EKSİKLERİ ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TAMAMLIYOR

Karadağ bölgesinde çeşitli çalışmalar yapan ASKİ,birçok noktada su sorunu ortadan kaldırırken Mare bölgesinde de sondaj çalışmaları yaparak, orada bulunan Askerlermizin konteyner, sıcak su, duş için termosifon, 100 kw'lık jeneratör, mazotlu ve elektrikli soba,masa, sandalye ve daha birçok ihtiyacını karşıladı.

Birçok bölgede askerin kalacağı noktaların daha güvenli ve sağlıklı olması için inşaat malzemesi götüren ekiplerimiz Dabık bölgesinde de sondaj çalışmaları yaparak su sorununu ortadan kaldırdı. Ayrıca; iş makinalarının sürekli çalıştığı ve Türkmenlerin bulunduğu yaşam alanlarına 150 kw'lık jeneratör yerleştirilirken, 1 paletli kepçe de Türk Silahlık Kuvvetlerine hibe edildi.

 

Yıkık viraneye dönmüş Suriye'de vatandaşlar ve hayatta kalma mücadelesi verirken, Kahraman Mehmetçiğimizde bölgenin huzuru için gece gündüz teyakkuzda bekliyor. Bu süreçte Adana Büyükşehir Belediyesi İnsani ve Gıda yardımlarını aralıksız sürdürürken, ASKİ ekipleri de gerek bölge halkının gerekse Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük destekçisi ve çözüm ortağı.

PEKAR" İNSAN OLMAK VE İNSANCA YAŞAMAK HERKESİN HAKKI"

Genel Müdür Rahmi Pekar konuyla ilgili; Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü bey'in talimatları doğrultusunda ve yasalara uygun alınan kararlarla; orada bulunan Türk Askeri'nin ve bölge halkının tüm ihtiyaçlarını elimizden geldiğince gidermeye çalışıyor ve sorunlara da çözüm üretiyoruz. Sıcak savaşın yaşandığı bölgede ekiplerimiz korkusuzca çalışıp sorunlara çözüm üretirken, bölgeden gelen tepkiler çok güzel,çok sayıda bölgede sondaj çalışmalarıyla su sorununu çözen ekiplerimiz ayrıca insani ve gıda yardımına da devam ediyor. İş makinalarımız halen bölgede çalışmaya ve sorunlara çözüm üretmeye devam ediyor. Biz konuya herşeyden önce İnsan olmak ve insanca yaşamak herkesin hakkı diyoruz ve öyle bakıyoruz. O bölgede gerek Askerimizin gerek bölge halkının neye ihtiyacı varsa ya da insanca yaşamak için ne gerekiyorsa yasalar çerçevesinde biz hizmet etmeye hazırız ve her nerede insanlar zordaysa biz orada olmaktan gurur duyarız" dedi.