ASKİ'den temel yangın eğitimi

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), hizmet kalitesini arttırmak amacıyla personellerine kurum içi eğitim düzenlemeye devam ediyor.

ASKİ Şantiye Bayrak Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde personellere ‘’Temel Yangın Eğitimi’’ verildi. Afete hazır birey ve aile, yangın güvenliği ve kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer riskler konularında bilinç oluşturulması amaçlanan eğitimde, olası bir afet durumunda personellerin zamanında ve doğru şekilde müdahale etmesi hedefleniyor.

Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından organize edilen ve üç gün boyunca muhtemel bir yangın afetine karşı ne yapılması gerektiğinin ASKİ çalışanlarına anlatıldığı eğitimde, Adana İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden gelen, konusunda uzman eğitimciler; Hikmet Eroğlu, Cevat Öztürk, İbrahim Kayıralı, Uğur Yıldırım ve Mehmet Arı görev aldı.

RAHMİ PEKAR: ‘’KURUM İÇİ EĞİTİMLER HİZMET KALİTEMİZİ ARTTIRIR’’

Adanalılara daha yüksek standartlarda hizmet sunabilmek için kurum içi eğitimlerin gerekli olduğunu belirten Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, ‘’Personellerimizin yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmasını istiyoruz. Olası bir yangın afeti gerçekleştiğinde nasıl müdahale edilmesi gerektiğini çalışanlarımızın öğrenmesi için eğitim düzenledik. Bu sayede doğal afetlerin etkisini azaltmayı ve kayıpları en aza indirmeyi amaçlıyoruz. Hizmet kalitemizi arttırmadaki önceliğimiz personellerimize kurum içi eğitimler düzenlemek olacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımızın devamı gelecektir.’’ şeklinde konuştu.