ASKİ İşçilerine Sağlık Taraması

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) bünyesinde çalışan 240 işçi, sağlık taramasından geçirildi.

Çalışanların mesai kaybını önlemek ve meslek hastalıklarına karşı korumak amacıyla gezici mobil sağlık aracı içerisinde yapılan muayenelerde, işçiler detaylı olarak kontrol edildi. ASKİ şantiyesinde gerçekleştirilen sağlık taramasında, işçilere akciğer filmi, kan testi, odyometri (işitme testi) ve göz muayenesi uygulandı.

RAHMİ PEKAR: ‘’İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR’’

Sağlık taramalarının önemini vurgulayan Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, ‘’Kurumumuz bünyesinde çalışan 240 işçi sağlık kontrollerinden geçti. İş sağlığı ve güvenliği konusunda her zaman hassas davranıyoruz. Daha önceden de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan ‘’Övgüye Değer Uygulama’’ ödülü almıştık. Bizim amacımız, vatandaşlarımıza hizmet ederken gerekli tedbirleri alarak çalışanlarımız için güvenli bir çalışma ortamı hazırlamaktır.’’şeklinde konuştu.

İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğini dile getiren Genel Müdür Pekar, ‘’Bundan böyle de ağır ve tehlikeli işlerde çalışan personellerimize periyodik sağlık taraması yapılmaya devam edilecek.’’ dedi.

İŞÇİLERDEN TEŞEKKÜR

Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi işçileri, yapılan bu uygulamadan dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’a teşekkür etti.