ASKİ Önlemini Aldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), gelecek günlerde yaşanabilecek sıkıntıları kolay aşmak için çeşitli önlemler uyguluyor.

Bazı mahallelerde yaşanması muhtemel olan arızalara hızlı bir şekilde müdahale ederek vatandaşların susuz kalmasını önlemek adına köprü geçişleri ve sulama kanalları altında kalan içme suyu boruları çelik ve beton kılıflar içerisine alınıyor.

Yumurtalık İlçesi’ne bağlı Kuzupınarı Mahallesi’nde içme suyu hattı sulama kanalıyla kesiştiği için sulama kanalının altında kalan borular ve Hamzalı Mahallesi’nde DSİ kanalın üstünden geçen 125 mm çapındaki boruya kaplama yapıldı. Aladağ İlçesi Meydan Yaylası hattında dere geçişinde bulunan boru, kılıfa geçirildi. Aynı zamanda beton menfezden çıkan borular da yol geçişinde kullanıldı. Ceyhan Devlet Hastanesi’ne yapılan içme suyu boru bağlantısında DSİ su kanalının altından geçiş yapıldı.

RAHMİ PEKAR: ‘’YAŞANMASI MUHTEMEL SORUNLARA ÖNLEM ALIYORUZ’’

Yapılan tüm bu uygulamaları değerlendiren Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, ‘’Hava, su, toprak ve kimyasal maddeler her şeyi olduğu gibi çelik boruları da etkileyen ortamlardır. Bu etkiyi ancak borunun kullanım amacına göre bir malzeme ile kaplayarak engelleyebiliriz. Birçok yerleşim yerinde boruları bir malzeme kaplayarak yani kılıf içerisine alarak daha sağlam hale getiriyoruz. Biz, yaptığımız bu uygulama sayesinde yaşanma ihtimali bulunan problemlerin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın susuz kalıp mağdur olmalarını istemeyiz. Bu anlamda da çalışmalarımız devam edecektir.’’ şeklinde konuştu.