ATAK A.Ş'nin projesi kopyala yapıştır çıktı!

ATAK A.Ş'nin yeni bir gelişme gibi kamuoyuna duyurduğu 'Katar Projesi' balon çıktı.

Adana Tanıtım ve Kalkınma Ajansı (ATAK AŞ) Ortadoğu ve Afrika pazarlarına açılma hamlesine Katar’ı da ekledi şeklindeki yazılı açıklaması ‘kopyala yapıştır’ çıktı. ATAK’ın PR ajansı tarafından 15 Eylül tarihinde gazete ve ajanslara gönderilen ve ‘Qatar Airways’ın 6 Kasım’dan itibaren haftada 3 gün Adana-Doha arasında karşılıklı seferlere başlayacağı şeklindeki yazılı açıklamasının, turizmci Numan Olcar’ın, 11 Eylül tarihinde kendisine ait sosyal medya hesabından ‘Bir Rüya Gercek Oluyor!’ başlığıyla paylaştığı açıklamasından kopyalandığı ortaya çıktı.

Öte yandan TÜRSAB Adana BYK Başkanı Murat Şirin, ATAK A.Ş’nin ciddi eleştirilerle karşı karşıya kaldığını ve işlevini yerine getiremeyen bir şirket olduğunu her zeminde dile getirdiğini belirterek ‘kopyala yapıştır’ yöntemiyle kamuoyunu yanıltan ilgililerin doğru yolda olmadıklarını söyleyebilirim. TÜRSAB olarak girişimlerde bulunulan bir konuyu yeni proje üretiyoruz edasıyla ortaya koymak ‘kopyala yapıştır’ zihniyetinin örneğidir. Bu proje TÜRSAB’ın projesidir. Bize sormuş olsalardı kendilerine çok proje üretir ve yol gösterirdik. Böyle projeleri kopyalamaya ihtiyaç duymazlardı’ dedi.

1 milyon lira sermaye ile kurularak 2016 yılında 450 bin lira, 2017 yılının Haziran ayı sonuna kadar da 220 bin lira harcama yaparak toplamda 670 milyon lira sermayeden harcama yapan ve tasfiyesi gündeme getirilip ATO Meclisi tarafından 31 Aralık 2017 tarihine kadar ertelenen ATAK A.Ş’nin PR ajansı tarafından 15 Eylül tarihinde gazete ve ajanslara gönderilen ‘Katar Projesi’ ‘kopyala yapıştır’ çıktı.

NUMAN OLCAR’IN PAYLAŞIMLARI

Çukurovalı turizmci Numan Olcar’ın 11 Eylül tarihinde kendisine ait sosyal medya hesabından ‘Bir Rüya Gerçek Oluyor! ’ başlığıyla yaptığı paylaşımda Adana-Doha seferlerinin 6 Kasım’dan itibaren başlayacağını duyurmuştu. Olcar’ın paylaşımları şu şekildeydi: ‘Çukurova Havalimanı’ 3.Temel atma çalışmaları ve tartışmaları devam ededursun. Biz bölgemiz için çalışmalarımıza devam ediyor ve mevcut imkânlarımızla #ÇUKUROVA'yı dünya ya bağlamak üzere faaliyetlerimize devam ediyoruz. 06 Kasım 2017 tarihi itibariyle QATAR HAVAYOLLARI ADANA 'ya uçmaya başlıyor ve #DOHA'ya direkt ve dünya çapında 150'den fazla uçuş noktasına Hamad Uluslararası havalimanı bağlantısı sağlanıyor. DOHA-ADANA arasındaki tarifeli seferler haftanın 3 günü #Airbus #A320tipi uçak ile gerçekleştirilecektir. Çukurovalılar, Qatar Airways ile DOHA üzerinden; Bangkok, Singapur, Kuala Lumpur, Tokyo-Narita, Şangay, Pekin, Guangzhou, Hong Kong gibi 150'den fazla uçuş noktalarına tek aktarmalı olarak Business Class veya Ekonomi Class olarak seyahat edebileceklerdir. Doha – Adana – Doha Uçuşları, Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri aşağıdaki gibidir. QR438 Doha (DOH) Kalkış 07.20 Adana (ADA) Varış 11.25 QR439 Adana (ADA) Kalkış 12.25 Doha (DOH) Varış 16.15 Hayırlı olsun ÇUKUROVA. ‘’

ADI TANITIM AMA…

Olcar’ın bu paylaşımı ajanslar tarafından haber yapılmış ve bazı gazeteler ile turizm sitelerinde de yer almıştı. Gerçekler böyle iken tasfiyesi ertelenen ATAK A.Ş’nin PR’ını yapan firmadan 15 Eylül Cuma günü gazete ve ajanslara gönderilen ‘’Katar Havayolları “Qatar Airways” de 6 Kasım’dan itibaren haftada 3 gün Adana-Doha arasında karşılıklı seferlere başlıyor’’ şeklindeki açıklaması şaşkınlık yaratırken, kopyala yapıştır olduğu ortaya çıktı. ATAK A.Ş’nin PR’ından gönderilen ve kopyala yapıştır olduğu ortaya çıkan açıklaması şöyle: Adana Tanıtım ve Kalkınma Ajansı (ATAK AŞ) Ortadoğu ve Afrika pazarlarına açılma hamlesine Katar’ı da ekledi. Afrika, Ortadoğu ve tüm dünya pazarlarına Beyrut üzerinden açılmak için yoğun çabalar gösteren ATAK AŞ, yeni hedef olarak son dönemde Türkiye için önemine artıran Katar pazarını hedef olarak belirledi. ATAK A.Ş.'nin Katar projesi çerçevesinde Katar Havayolları’nın 6 Kasım 2017 tarihinden itibaren Adana-Doha arasında tarifeli olarak haftada üç gün karşılıklı seferlere başlıyor olması da Katar pazarının Adana için önemini artırdı. Adana Ticaret Odası ve ATAK Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, Adana'nın ihracat potansiyeli için Katar'ın önemli bir pazar olabileceğini belirterek “Adana’nın ekonomisine doğrudan veya dolaylı olarak katkı sağlama hedefiyle Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ortaklığı ile kurulan Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. (ATAK A.Ş.) ekonomik kalkınma hamlesini Beyrut’tan sonra Katar ile sürdürecek.

Bu amaçla Adanalı firmaların Katar'ın ihracat kapısını aralayabilmeleri için ATAK A.Ş. olarak gerekli çalışmalara başladık” dedi. ATAK AŞ Genel Müdürü İlhami Günsel de, Lübnan ile ilişkileri geliştiren Beyrut Turizm ve Ticaret Köprüsü'ne benzer bir projeyi Katar ile ilişkiler için inşa edeceklerini söyledi. Günsel, Kasım ayında başlayacak olan Adana-Doha uçuşlarının Çukurova bölgesi ile Katar arasında ticari ve turistik ilişkiler başlatmak için çok önemli bir avantaj olacağını kaydederek “Katar projesi için Adana'da ve bölgede bulunan kamu ve özel sektör kurumlarıyla ve odalarla işbirliği yapacağız. Katar'a ihraç ürünleri sevkiyatının sorunsuz yapılabilmesi için lojistik firmaları ile görüşmelere şimdiden başladık. Böylelikle hem ticaret hem de turizm için yeni bir kapı açılacak” şeklinde konuştu.

KATAR’LI YETKİLİLER GELİYOR

Bu arada, turizmci Numan Olcar’ın girişimleri sonucu başlatılacak Adana-Doha seferleri öncesi Katar Hava Yolları’ndan yetkililer hafta içerisinde Adana’ya gelecek. Katarlı yetkililer Adana ve Mersin’de bir dizi ziyaretlerde bulunacak ve ayrıca seferin lansmanını yapacaklar.