ATAK A.Ş'nin tasfiyesi ve 5 milyon bağış

ATO'nun meclisinde bugün 2 önemli gündem masaya yatırılacak.

Adana Ticaret Odası’nın bugün toplanacak olan Temmuz ayı meclis oturumlarına iki önemli konu damgasını vuracak. Uzun bir zamandır tasfiyesinin gerekli olup olmadığı tartışılan ATAK A.Ş’nin tasfiyesi ile odanın kasasında bulunan 38 milyon liradan 5 milyon liranın Adana Valiliği’ne ‘okul yaptırılması amacıyla’ bağış olarak aktarılması konusu bugünkü mecliste görüşülecek.

TARKAN KULAK SÜRE VERMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere Perşembe günü toplanan ATO Meclisi’nde meclis üyeleri ATAK A.Ş’nin neden tasfiye edilmesi gerektiğini gerekçeleriyle ortaya koymuşlar ve ATAK A.Ş’nin tasfiye edilmesi gerektiğini söylemişlerdi. ATO Başkanı Atilla Menevşe’nin Valilikte yapılacak bir toplantıya katılmak üzere meclis oturumundan izin alarak ayrılması üzerine Meclis Başkanı Tarkan Kulak ATO yönetimine ATAK A.Ş konusundaki görüşlerini belirtmesi için bugün toplanacak olan meclis oturumuna kadar süre vermişti. İşte o verilen süre bugün doluyor. ATO idaresi ATAK A.Ş konusunda görüşlerini dile getirip ATAK A.Ş’nin akıbeti bugün belli olacak. Bugünkü meclis oturumuna damgasını vuracak olan bir başka konu da ATO’nun hesabından 5 milyon lira paranın Adana Valiliği’ne ‘okul yaptırmak koşulu ile’ bağış şeklinde aktarılması konusu olacak. Adana Valiliği, ATO’dan il genelinde 6 ayrı arsa gösterip buralara okul yaptırılmasını istemiş ve bunun içinde 5 milyon liranın meclis kararı ile Valiliğe aktarımını önermişti.

OKULU BİZ YAPTIRALIM!

ATO yönetimi de bu olaya sıcak bakarak konuyu gündeme aldı. Ancak bazı meclis üyeleri Adana Valiliği ile ATO’nun okul yaptırılması konusunda önceki yıllarda protokol yapıldığını, bu protokol ile okulu ATO’nun kendisinin yaptırıp ilgili bakanlığa devir etmek yöntemini kullandığını belirterek direk para aktarımının yanlış bir yöntem olduğunu savunuyorlar. Bu konu da bugün masaya yatırılacak. ATO meclis üyelerinin bir kısmı, Adana’ya öncelikle kız öğrenci yurdunun yaptırılmasının gerektiğini de ifade ediyorlar. Bu konudaki gelişmeleri yarın gazetemizde ayrıntıları ile okuyabilirsiniz.