ATAK'ın Beyrut gezisi sonrası yapılan yayınlar akılları karıştırdı

ATAK A.Ş'nin Beyrut gezisinden sonra yapılan yayınlar akılları karıştırdı

Kuruluş amacı Adana’nın turizm potansiyelini ayağa kaldırıp kenti turizm noktasında tanıtmak olan ATAK A.Ş’nin Beyrut gezisinden sonra yaptığı yayınlar akılları karıştırdı. Beyrut’u ballandırarak anlatan ve Adanalılar’ın sıcak yaz gününde kavurucu sıcaklardan kurtulup Beyrut’a gitmesini salık veren yayınlar, ATAK A.Ş’nin resmi twit hesabından yayınlanarak kamuoyuna çağrıda bulunuldu.

SÜRE UZATIMI İSTEMİŞLERDİ

Hatırlanacağı üzere ATAK A.Ş’nin hiçbir işlevinin olmadığı iddia edilerek ATO Meclis Üyeleri ilgili şirketin varlığını tartışıp kapatılmasını istemişti. ATO Başkanı Atilla Menevşe ise yılbaşına kadar süre isteyerek projelerinin olduğundan dem vurup süre uzatımı talebiyle meclis üyelerinin huzuruna gelmişti. Hatta daha da farklı bir noktaya dikkat çekip ATAK A.Ş’nin bozulan Türkiye-Lübnan ilişkilerini de düzelttiğini savunmuştu.

SICAKTAN KAÇIP BEYRUT’A GİDİN!

Beyrut gezisinden sonra Dünya Gazetesi’nin muhabiri olan Selenay Yağcı, gazetesinde iki tam sayfa Beyrut gezisine yer verdi. Yağcı yazısında Adanalılar’a çağrıda bulunup ‘bu sıcak günlerde sizi Beyrut’a davet ediyorum’ diyerek başlayan Beyrut’u anlatan, insanların neden Beyrut’u tercih etmesi gerektiğini fotoğraflarıyla güçlendiren bir yazıyı kaleme aldı. Bu yazı da ATAK A.Ş’nin twit hesabından twitlendi.

NE İŞ BAŞKAN?

Adana’yı turizm anlamında kalkındırmayı hedefleyen ve Adana’yı tanıtmak için kurulan ATAK A.Ş’nin Beyrut gezisinin turizme hiçbir katkısının olmayacağını meclis üyeleri savunurken bir kez daha ne kadar haklı oldukları da Dünya Gazetesi’ndeki bu yazılarla tescillenmiş oldu. Adana’ya Lübnanlılar’ın gelmesini bekleyen meclis üyeleri, tam aksine Adanalılar’ı Lübnan’a gitmeye davet eden yazıyı görünce ‘bu ne iş başkan?’ diye yetkililere sormak ihtiyacı duydular.

AĞUSTOS AYI OTURUMU ÇETİN GEÇECEK

Şimdi ATO’nun meclis üyeleri Ağustos ayındaki meclis oturumuna iki konuyu gündeme getirmeye hazırlanıyorlar. Bunlardan ilki, süre uzatımı verdikleri ATAK A.Ş’nin Lübnan gezisinin ardından yayınlanan ve ATAK A.Ş’nin yetkilileri tarafından twitlenen bu yazının nasıl yorumlanacağını soracaklar yetkililere. İkincisi de, turizm amaçlı kurulan ATAK A.Ş’nin tarım konusuna yönlenmesinin nasıl ifade edileceği. Bakalım ATO Başkanı Atilla Menevşe ve yönetim bu konuyu nasıl yorumlayacaklar. Merakla bekliyoruz.