ATAK'TAN FİYASKO TOPLANTI

Tanıtımdan ticari faaliyetlere yönelen ve sık sık Beyrut'a "iş seyahatları" düzenlemesiyle gündeme gelen ATAK A.Ş.'nin Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlediği toplantı fiyaskoya dönüştü.

"Beyrut- Adana Turizm ve Ticaret Köprüsü" projesi kapsamında Adana ile Beyrut arasında ticari ilişkileri geliştirme amacıyla ATAK A.Ş. tarafından 351 firmaya ait 407 işletmenin bulunduğu Adana Hacı sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya sanayiciler ilgi göstermedi. Toplantıya aralarında ATAK A.Ş.'nin de başkanı olan Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe,  Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütçü, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ile ATAK A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü İlhami Günsel, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ile bazı bürokratlarında bulunduğu az sayıda kişi katıldı.

 

Sanayicilerin neredeyse hiç bulunmadığı toplantıda konuşan, Lübnan Türk İş Konseyi Başkanı ve Uluslararası Ticaret Odası Başkanı Wajih Bizri, ATAK A.Ş. ortakları ve bürokrat ağırlıklı katılımcılara, "Siz üretimi biz satışı iyi biliyoruz. Sadece Lübnan'a değil dünyanın dört bir yanına birlikte girelim" diye konuştu. Bizri'nin bu konuşmasından, toplantıyı düzenleyenlerin katılımcıların tümünü sanayici olarak tanıttığı anlaşıldı.

 

Kurulduğu günden bu yana hiç bir faaliyette bulunmadan ana sermayesini eriten ATAK A.Ş.'nin aldığı maaşla kamuoyunun gündemine gelen Genel Müdürü İlhami Günsel ise, amirleri konumundaki oda ve organize sanayi bölgesi başkanları ile bürokratlara, Lübnan'da ikili iş görüşmesi programları hazırladıklarını söylemesi ise, ATAK'ın  kendine ayrılan kaynakları eriteceği Adana'ya hiç bir faydası olmayan yeni "turistik" geziler düzenleyeceği şeklinde yorumlandı.