ATO'da 'eski köye yeni adet'

Adana Ticaret Odası tarihinde bir ilke imza attı. Bugüne kadar bir önceki meclis oturumlarının kayıtlarının deşifre edilerek bir sonraki meclis oturumlarında üyelere dağıtılarak oylanması konusu Temmuz 2017 oturumunun yapılacağı bugün gündemden çıkarıldı. Bu olayda 'eski köye yeni adet' diyerek yorumlandı.

Adana Ticaret Odası tarihinde bir ilke imza attı. Bugüne kadar bir önceki meclis oturumlarının kayıtlarının deşifre edilerek bir sonraki meclis oturumlarında üyelere dağıtılarak oylanması konusu Temmuz 2017 oturumunun yapılacağı bugün gündemden çıkarıldı. Bu olayda ‘eski köye yeni adet’ diyerek yorumlandı.

ZAMAN YETERSİZ SAVI!

Hazarin ayı meclis oturumlarının yapıldığı 29 Haziran 2017 Perşembe günkü oturum kayıtlarını ‘zaman yetmedi’ gerekçesi ile çözümlemeyen idare, Temmuz ayı oturumlarının bugün yapılacağına ait meclis üyelerine gönderdiği meclise davet yazısında bu konuyu gündemden çıkardı. Bu eski köye yeni adet yorumuna neden olan uygulamanın altında yatan sebebin ‘Perşembe günü yapılan oturumda meclis üyelerinin ATAK A.Ş’nin tasfiyesine yönelik olarak getirdikleri eleştiriler’ olduğu tahmin ediliyor.

SERT TARTIŞMALAR YAŞANMIŞTI

Hatırlanacağı üzere ATAK A.Ş konusunda rahatsızlık duyan meclis üyeleri Perşembe günü yapılan oturumda Beyrut gezisini eleştirip ATAK A.Ş’nin tasfiyesine yönelik önerilerde bulunmuşlardı. Bu meclis oturumuna ait bilgilerin gazetemizde yayınlanmasının ardından yaşanan sıkıntıda ‘ATAK. A.Ş’nin kuruluşundaki şirket hissedarları ile meclis üyeleri bu konuşmayı yaptın veya yapmadın’ konusunda tartışma yaşadılar. ATO idaresinin de bu tartışmayı alevlendirmeyerek buzdolabına kaldırmak amacıyla böyle bir yönteme başvurduğu ifade ediliyor.