ATO eliyle reklam!

Adanalı ama Gaziantepspor'a reklam veren Doğanay'ı yere göğe sığdıramadılar.

Dün gazetelerin haber merkezlerine ATO’dan yapılan bir açıklama gönderildi. Adana’nın Tufanbeyli ilçesinden yetişip bu şehirde uzun yıllar marketçilik yapan ve ardından şalgam sektörüne atılan Doğanay Şalgamın coğrafi işaret tescili aldığına ait bu açıklamada firma yetkililerine ATO tarafından verilen belgeye ait fotoğraf ile de haber desteklenmişti.

 

Buraya kadar ifade ettiklerimiz bir firmanın tescil belgesi alması ve bunun da haberleştirilmesi gibi değerlendirilebilir. Sıkı durun. Bu andan itibaren haberimize dayanak olacak bilgiler ise bu firmanın nasıl bir Adanalı firma olduğuna dair yorumlarımız olacaktır ve yorum haberimizi de bunun üzerine inşa edeceğiz.

 

İNŞALLAH DESTEK OLURUZ

 

Doğanay Şalgamları geçtiğimiz yıllarda Adanalı bir firma olmalarına karşın Gaziantepspor’a forma reklamı vererek takıma maddi anlamda destek olmuştu. Bu sponsorluğu da tıpkı bugün tescil belgeleri aldıklarını haberleştirdikleri gibi göğüslerini gererek yaygın basın başta olmak üzerek tüm basın kuruluşlarına haber olarak ulaştırmışlardı. Firmanın adına Rafet Doğanay Gaziantepspor’a maddi destekte bulunur iken ‘Adanalıyım. Antep bölgemizin takımı. Seneye kim bilir hangi takıma sponsor oluruz? İnşallah Adana Demirspor, Adanaspor’a da destek oluruz’ ifadelerini kullanmıştı.

 

MAALESEF NASİP OLMADI

Rafet Doğanay Beyin ifadeleri inşallah üzerine kuruluydu. Ne yazık ki nasip olmadı. Doğanay Şalgam firması ne Adanaspor’a ne de Adana Demirspor’a forma reklamı vermedi. O tarihte yine biz konuyu kamuoyunun dikkatine çekerek ‘Adana’da doğan bir firmanın Gaziantep’e yardımcı olması doğru değil. Bu şehrin 2 önemli profesyonel takımı var. Bu takımlara destek olun’ çağrısında bulunmuştuk. Bu çağrımız hala geçerli. Doğanay Şalgamlarının bugün aldıkları tescil belgelerini görünce ‘Bu şehirde kazandıklarını bu şehirdeki takımlara yardım ediyorlar’ diyerek söz edebilmeliydik.

 

BU ŞEHRE BİR ŞEYLER YAPIN

Haberimizin başlığını “ATO eliyle reklam” diyerek verdik. ATO açısından bu haber gazetelere servis edilir iken düşüncelerinin bu belgeyi veren bir kuruluş olarak yaptıkları hizmetleri kamuoyuna aktarmak olduğu gösterilebilir. Adana yerel basınının hafızasında yer edip bugün Doğanay Şalgamı gündeme geldiğinde ilgili firma için ‘Adana için ne yaptınız?’ sorusunu soran bizler kadar ATO’nun da “Böylesine önemli bir firmasınız. Bu kente bir şeyler yapın” diyerek en azından kent adına firmadan bir hizmet yapması için talepte bulunmasını beklerdik.

 

CEVAP HAKKINIZI KULLANINIZ

Bugüne kadar tescilsiz şalgamların satışının sanki sona erip ‘burada tescilli şalgam var’ gibi basının ve kamuoyunun gözünün içine sokulmaya çalışılan bu tür haberler ile ATO ancak kendisi için getirilen “Meslek örgütleri olarak ne hizmet yapıyorsunuz?” eleştirilerine yanıt vermiş olabilirler. Bu haberin yayınlandığı bu gün haber servisi yapılan yayın organlarının hiç birisinde de ‘Gaziantepspor’a yardım yapıyorsunuz. Neden Adana Demirspor ve Adanaspor’a yardım yapmıyorsunuz?’ sorusuna yanıt arayan yaklaşımla habercilik yapıldığına da maalesef tanıklık edemeyeceksiniz. “İşte Adana’nın temel sorunu bu” diyelim ve Gaziantepspor destekçisi firmaya da cevap haklarını kullanmaları halinde gazetemizde yer vereceğimizin sözünü sorumlu gazetecilik anlayışımız gereğince vermiş olalım.