ATO Üyelerine yeni bir soluk; TOBB Nefes Kredisi

ATO Başkanı Atila Menevşe, ilk 6 ay ödemesiz 18 ay vadeli, KGF teminatlı TOBB Nefes Kredisinin finansman sıkıntısı yaşayan üyeler için çok cazip bir fırsat olduğunu söyledi.

Nefes Kredisiyle ilgili açıklama yapan ATO Başkanı Atila Menevşe, “TOBB Öncülüğünde Oda ve Borsaların katılımıyla üyelerimize sunulacak TOBB Nefes Kredisi için imzalar atıldı. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun imzalarıyla hayata geçirilen TOBB nefes kredisi üyelerimiz için yeni bir soluk, yepyeni bir finansman modeli oldu. TOBB’un yatırdığı 500 milyon mevduat karşılığında bankalar 15 kat kredi açtı ve Türkiye genelinde kullandırılacak toplam kredi hacmi 7,5 milyar TL’yi aştı. 70 bin Oda Borsa üyesinin yararlanması beklenen TOBB Nefes Kredisine, Odamız da 3 Nisan 2018 itibarıyla 8 milyon TL mevduat yatırarak katıldı” dedi.

Finansmana ihtiyaç duyan üyelerin, ATO’dan alacakları “nefes kredisi” ibareli faaliyet belgesi ile Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıflar Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankalarına başvurmaları gerektiğini ifade eden Menevşe, “Bu uygulama finansmana erişim sorununu ortadan kaldıracağı gibi, üretim, ihracat ve istihdam gibi bir çok alanda da rahatlama sağlayacak. Bu projenin hayata geçmesini sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.