ATO yönetiminin dediği oldu!

ATAK A.Ş'ye yılbaşına kadar 'süre hakkı tanıma', okul yaptırma konusunda ise 'ön onay' yetkisi verildi.

Adana Ticaret Odası Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda ATAK A.Ş’nin akıbeti konusu görüşülüp Atilla Menevşe başkanlığındaki yönetimin talebi üzerine yılbaşına kadar projelerin hayata geçirilmesi adına süre hakkı tanınırken, Adana Valiliği’ne okul yaptırmak için verilmesi düşünülen 5 milyon lira para konusu ise ‘ön onay amaçlı olur alıp’ karar da oy çokluğu ile meclisten geçti.

YÖNETİM YILBAŞINA KADAR SÜRE İSTEDİ

Bugüne kadar Adana’nın turizmine katkı koymadığı yönünde eleştiriler alan ATAK A.Ş’nin tasfiyesi konusu ATO Meclisi’nin oturumlarında damgasını vurdu. Meclis üyeleri ATAK A.Ş’ye gerek yok diyerek eleştiri getirir iken, ATO yönetimi ‘önümüzde gerçekleştirmek istediğimiz bazı projeler var. Bunun için yılbaşına kadar süre tanıyın’ önerisini meclise getirdi. Bu öneride kabul edilerek böylelikle ATAK A.Ş’ye yılbaşına kadar süre tanınmış oldu. ÖN ONAY

YETKİSİ OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

Adana Valiliği’nin ilköğretim okulu yaptırmak amacıyla ATO yönetiminden 5 milyon lira parayı aktarması konusundaki talebi de meclis gündeminde görüşüldü. Meclis üyelerinin bir kısmı ATO’nun okul yerine kız öğrenci yurdu yaptırıp bunu Milli Eğitim Bakanlığı’na devir etmenin doğru yöntem olduğu tezini savundular. ATO yönetimi ise Valilik Makamına söz verdikleri için ön onay niteliğinde bakanlığa resmi yazı için meclis kararı gerektiği konusunda fikirlerinde direttiler. Yapılan oylamada ön onay yetkisi oy çokluğu ile meclisten geçti.