ATOSEV’den 2134 öğrenciye 1,6 milyon TL burs

Adana Ticaret Odası Sosyal Eğitim Vakfı’nın Olağan Genel Kurulu yapıldı. Vakıf tarafından 2015 yılında 2134 öğrenciye toplam 1 milyon 590 bin TL burs ödemesi yapıldı. Bu miktarın 1 milyon 320 bin TL’lik bölümü ATO tarafından karşılanırken, kalan 270 bin 320 TL’lik kısım ise vakfın öz kaynaklarından karşılandı.

Burs verdiği öğrenci sayısı bakımından ülkemizin önde gelen kurumları arasında yer alan Adana Ticaret Odası Sosyal Eğitim Vakfı’nın (ATOSEV) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Fidan, Türkiye’nin geleceğinin gençlikte ve eğitimde olduğunun bilinciyle daha çok öğrenciye burs verebilme çabasında olduklarını belirterek, “Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğrencilerimize yapılan en güzel yatırım, onların eğitim süreçlerine destek olmaktan geçmektedir” dedi.

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis üyelerinin doğal genel kurul delegesi oldukları ATOSEV Genel Kurulu, ATO’nun Aralık ayı Meclis toplantısının ardından gerçekleştirildi. Tüzük gereğince Divan Başkanlığını ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak’ın yaptığı genel kurulda, Vakfın 2015 yılı bilanço ve gelir-gider tablolarıyla denetim raporları delegelerin oybirliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul sırasında söz alan ATOSEV delegeleri, son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalar ve bursiyer sayısındaki artışların Vakfın güvenilir eller tarafından yönetildiğinin göstergesini oluşturduğunu belirterek ATOSEV yönetimine teşekkür ettiler.

Yönetim Kurulu’nun ibrasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Başkan Necati Fidan, ATOSEV’in hizmet bayrağını göreve başladıkları ilk günden itibaren daha yukarılara taşıyabilmenin gayretinde olduklarını belirterek, “Bunun için de en iyi hizmeti nasıl verebileceğimizin, dolayısıyla gelirlerimizi yükselterek burs verdiğimiz öğrenci sayısını artırabilme düşüncesi üzerine yoğunlaştık. Bu duygu ve düşüncelerle çıktığımız yolda, 2015 yılını da başarıyla tamamlamış olmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

2015 yılında maddi desteğe muhtaç 2134 öğrenciye burs verdiklerini, bu öğrenciler içerisinde vatani görevini yaparken şehit veya gazi olan asker ve polis çocukları ile maddi durumu yetersiz tıp, hukuk ve mühendislik öğrencilerinin yer aldığını belirten Fidan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vakfımız tarafından 2015 yılında 2134 öğrenciye 8 ay süreyle burs verilmiş ve bu burslar için toplam 1 milyon 590 bin TL. ödeme yapılmıştır. Bu miktarın 1 milyon 320 bin TL.’lik bölümü Adana Ticaret Odamız tarafından karşılanırken, kalan 270 bin 320 TL.’lik kısmı ise Vakfımızın öz kaynaklarından karşılanmıştır. Bu bakımdan Adana Ticaret Odamızın ATOSEV’e yaptığı maddi ve manevi katkılar her türlü takdirin üzerindedir.’

ATOSEV’in ana gelir kalemlerini üye bağışları, Sosyal Tesisler ve havuzdan elde edilen kira ve gelirler, pano ve çelenk siparişleri, ATO logolu İş Bankası kredi kartı gelirleri, ATO Meclis üyelerinin huzur hakkı ve bilirkişilik ücretleri bağışlarının oluşturduğunu vurgulayan Fidan, “17 Mart 2011 tarihinde göreve geldiğimizde Vakfımızın mevcut nakit durumu 153 bin 547 TL. iken, bize verdiğiniz destek ve güç ile bugün itibariyle yüzde 305,54 oranında artırılarak 622 bin 685 TL.’ye ulaşmıştır. Bunun yanı sıra; 2014-2015 yılları arasında ATOSEV’in kendi kasasından öğrencilerimize toplamda 390 bin TL. burs verilmiştir. Yönetim Kurulu olarak bundan sonraki amacımız, sizlerin de katkılarıyla Vakfımızın gelir durumunu daha da üst seviyelere çıkarmaktır. Bu vesileyle 2016 yılı ile birlikte 51. yaşına ulaşan ATOSEV'in bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Burs verilen öğrenci sayısının artırılabilmesi için Vakıf gelirlerinin de artırılması gerektiğini, bu kapsamda gelir kalemlerinin çeşitlendirilerek ATOSEV’in finansal açıdan daha güçlü bir yapıya kavuşturulmasının çabasında olduklarını vurgulayan Necati Fidan, bu amaçla projeler geliştirdiklerini söyledi. Bu kapsamda üye aidatları ve sosyal tesislerin bazı bölümlerinin kiraya verilmesi haricinde; ATO logolu İş Bankası kredi kartının tüm ATO camiası ve Adanalılar’a ulaştırılarak kullanımının yaygınlaştırılmasının yanında, ATOSEV pano ve çelenklerinin kullanımını artırmaya yönelik çalışmalara da hız verildiğini kaydeden Fidan, “Bilgi ve eğitime destek vermek, çağdaş insanların yetişmesine katkıda bulunmaktır. ATOSEV olarak misyonumuz ve vizyonumuz budur. Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza verilen bu son derece anlamlı katkı, geleceğe yapılan en güzel yatırım olduğundan hiçbir zaman unutulmayacaktır” dedi.