Avrupalı gençlerden Sarıçam Belediyesine ziyaret

Avrupa Birliği’nin (AB) Eğitim, gençlik ve spor alanındaki hibe programı Erasmus+ (Plus) kapsamında bağımsız gençlik grubu olan ve Grup Akdeniz adına “Bağımlılıkla Mücadele Ediyoruz ” projesiyle Adana’ya gelen 5 ülkeden 40 kişilik öğrenci gurubu Sarıçam Belediyesini ziyaret etti. Başkan Uludağ, gençliğe önem verdiklerini belirterek, ”Sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Gençlik adına yapılan tüm sosyal projelerde desteklerimiz oluyor. ”dedi.

Sarıçam Belediyesini ziyaret eden Azerbaycan, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Hırvatistan’dan gelen gençlik grubu, önce belediye binasını gezdi. Ardından kendilerine eşlik eden Türk arkadaşlarıyla birlikte Belediye Meclis toplantısına katıldılar. Toplantı bitiminde ise Başkan Bilal Uludağ, gençleri makamında kabul etti.

Uludağ, önemli bir konu olan Bağımlılık üzerine çalışma için gelen gençlere başarı dileyerek, “Çok önemli bir sosyal proje (Bağımlılık) çalışması için buradasınız. Bizler belediye olarak bu konularda gençlik için çeşitli projeler yapıyoruz. Spor ve değişik konularda onlara bazı imkânlar sağlayarak eğitimler sunuyoruz. Bağımlılığın çok değişik alanları var. Örnek verecek olursak madde, bilgisayar oyunları, telefon, kumar oynama, aşırı yeme gibi farklı etkinlikleri içerir. Bunların önüne geçmek için herkes üzerine düşeni yapmalı. Bu çalışma sonunda umarım ki, gelecek için önemli bir iş çıkartırsınız. ”diye konuştu.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Azerbaycan, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti, Makedonya, Hırvatistan’dan gelen öğrenci grup temsilcileri Başkan Uludağ’a kendilerini makamında kabul ettikleri için teşekkür ettiler. Öğrenci temsilcileri” Biz de burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Adana ve Sarıçam İlçesi gerçekten çok güzel. İçinde bulunduğumuz binayı çok beğendik. Günümüzdeki her türlü yaşanan bağımlılık üzerine çalışma yapmak için buradayız. Buradan edindiğimiz bilgileri değerlendireceğiz. Göstermiş olduğunuz misafirperverlik için ayrıca teşekkür ediyoruz. “ dediler.

Toplantı sonunda ise öğrenci temsilcilerine Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ tarafından Çanakkale Şehitler Anıtını simgeleyen birer plaket verildi.