Aydoğan, Zeydan Karalar lehine adaylıktan çekildi

CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Ali Aydoğan, Zeydan Karalar lehine adaylıktan çekildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Ali Aydoğan, aday adaylığından Zeydan Karalar lehine çekildiğini açıkladı. CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı Zeydan Karalar’ın secim bürosunda yaptığı açıklamada, ön seçim için çalışmaya zaman kalmadığını belirtti. Av. Aydoğan, “CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adaylığı için 16 isim vardı ve genel merkez atama yoluyla adayı belirleyecekti. Şimdi ön seçim ya da temayül yoklaması  kararı alındı ve 12 bin üyenin bulunduğu ilçede, 10 günlük süre verildi. Partiden üye listesini pazar günü alabildik. Birilerinin baskın seçim yaparak, ön seçimde kendisine avantaj sağlamaya çalıştığına dair intiba edindik. Biz de Zeydan Karalar lehine aday adaylığından çekilme kararı aldık. İlker Mengü de Zeydan Karalar lehine aday adaylığından çekildi ve 14 aday adayı ön seçime girecek” dedi.

BİZİ DESTEKLEME KARARI ALDIĞI İÇİN ONUR DUYUYORUM

Zeydan Karalar da  Ali Aydoğan’ın birikimine, dürüstlüğüne yürekten inandığını belirterek şöyle konuştu: “Kendisi iki üniversite mezunu, 30 küsur yıldır birlikte siyaset yapıyoruz. Aday olması en doğal hakkıdır fakat siyasette bazen işler planlandığı gibi yürümüyor. Bizi destekleme kararı almasından onur duyuyorum ve kendisine minnettar olduğumu söylemek  istiyorum. Birlikte çalışacağız.”

HERKES AKLININ VE VİCDANININ SESİNİ DİNLESİN

İlken Mengü’nün de kendi lehlerine aday adaylığından çekilmesiyle 14 aday adayı kaldığını, ön seçimde ilk dörde giren adayların genel merkez tarafından değerlendirmeye alınacağını kaydeden Karalar, Adanalının, Seyhanlının ön seçimlerde doğru kararı vereceğine, yerel seçimlerde en çok oyu alacak adayı destekleyeceğine inandığını ifade etti. Karalar, “Herkesi vicdanının sesini dinlemeye davet ediyorum. Pazar günü, en çok oyu alacak, en iyi hizmeti verecek aday desteklenmeli” diye konuştu.

ZAFER BİZİM OLACAK

Karalar sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP, Türkiye’yi çok tehlikeli bir noktaya götürüyor.  TBMM Başkanı, Türkiye’yi bir yanlıştan döndüreceklerini söyledi. Kastettiği yanlış; kızlı erkekli, karma eğitimin yapıldığı eğitim sistemiydi. Sadece bu bakış açısı bile seçimleri bizim için çok önemli bir hale getiriyor. Türkiye’nin gündemi sürekli böyle tehlikeli açıklamalar ve uygulamalarla değişiyor. Çok dikkatli olmamız  ve doğru kararları vermemiz gereken günlerden geçiyoruz. Zafer; aklın, bilimin, aydınlığın ve Sol’un olana kadar birlikte çalışmalıyız.”