Ayhan Barut, “Adana’yı köşe bucak gezeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, göreve geldikten sonra CHP Adana İl Örgütü olarak yaptıkları çalışmaları anlattı, terörü bir kez daha lanetledi.

Basın toplantısında basın mensuplarına gerek il başkan adaylığı gerek il başkanlığı döneminde verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, basın kuruluşlarının ve çalışanlarının sorunlarının çözümü konusunda işbirliği yapmaya hazır olduklarını bildirdi. Barut, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması ve basın çalışanlarının ekonomik sıkıntı yaşamadan görevlerini özgürce yapabilmeleri gerektiğini kaydetti.

BİRLİK BERABERLİK ÇALIŞMALARI

Yaklaşık iki aylık dönemde ilk olarak parti içi birlik ve beraberliği sağlamaya yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini dile getiren Barut, bu konuda önemli ölçüde başarılı olduklarını ve  alan çalışmasına başladıklarını ifade etti. Barut, “Adana’yı köşe bucak gezeceğiz” diye konuştu.

BAŞARI KISTASI

Yerel seçimlerde ilçe belediye sayısını artırıp Büyükşehir Belediyesini CHP’ye kazandırmak, genel seçimlerde de CHP’yi Adana’da birinci parti yapmak istediklerini aktaran Barut, “İl yönetimi olarak başarı kıstasımız bu” dedi.

“DANIŞMA KURULLARINI ÖNEMSİYORUZ”

Belirlenen hedefe ulaşmak için yoğun bir tempoyla çalıştıklarını belirten Barut, bu bağlamda aldıkları yönetim kurulu kararıyla Çukurova, Seyhan ve Sarıçam ilçe danışma kurullarının gerçekleştirildiğini, ilçe danışma kurullarının tamamlanmasının ardından İl danışma kurulunu gerçekleştireceklerini kaydetti. Danışma kurulu toplantıların örgütlerin yol haritasının belirlenmesinde önemli bir işleve sahip olduğunu dile getiren Barut,  il ve ilçe örgütleri bünyesinde 13 farklı alanda sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan komisyonlar kurduklarını açıkladı.

CHP olarak sivil toplum örgütlerine de büyük önem verdiklerini aktaran Barut, 1 Mart’ta Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Adana’daki sicil toplum kuruluşlarının ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın katılımıyla “Cumhuriyet Halk Partisi politikalarında sivil toplumun işlevleri, yeri ve önemi” konulu bir toplantı gerçekleştireceklerini belirterek, basın mensuplarını toplantıya davet etti.

AKP İKTİDARINA “TERÖRÜ BİTİRİN” ÇAĞRISI

İl Örgütü olarak Adana’da yaptıkları çalışmaları anlattıktan sonra ülke gündemine de değinen Barut, bugün Türkiye’nin en önemli sorunun terör olduğunu söyledi. Terör nedeniyle ülkenin adeta kan gölüne döndüğünü, bazı kentlerde sokağa çıkma yasaklarının uygulandığını belirten Barut, teröre lanetledi, iktidara “Terörü bitirin” çağrısında bulundu.

Terörle mücadele görevinin ve yetkisinin iktidar partisi olan AKP’de olduğunu anımsatan Barut, CHP’nin terörün sonlandırılması konusunda işbirliğine hazır olduğunu vurguladı. Barut, “Ne yazık ki, AKP iktidarının uyguladığı yanlış iç ve dış politikaların sonucu olarak hemen her gün askerlerimiz, polislerimiz, sivil vatandaşlarımız hayatını kaybediyor” diye konuştu.

“SUÇ İSPATLANANA KADAR HERKES MASUMDUR”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, yurtdışına çıkış yasağı konulan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkındaki soruşturmayı da değerlendirdi. CHP olarak hukukun üstünlüğü ilkesine inandıklarını dile getiren Barut, suçu ispatlanana kadar herkesin ve her kurumun masum olduğunu belerterek şöyle konuştu:

“Hukuk herkese lazımdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ya da bir başkası hakkında yürütülen bir soruşturma ya da dava sonuçlanıncaya, yargı karar verene kadar hiç kimsenin suçlu olarak ilan edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu sözlerimden hiçbir siyasi partiye ya da kişiye destek ya da karşı olduğumuz anlamı çıkarılmamalı. Yargı kararını vermeden siyasi kimliğe sahip seçilmişlere yönelik siyasi linç kampanyalarına da karşıyız.”