Ayhan Barut, referandum önerdi

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana Valiliği’nin iptal kararı vermesinin ardından Kenan Evren Bulvarı'nın yeni adının referandum ile belirlenmesini önerdi.

Barut, Çukurova Barış Gazetesi’ne yaptığı açıklamada,  ‘’Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ağustos ayının ilk haftasındaki oturumunda alınana kararın parti gruplarına ve meclis üyeleri ne açıklayıcı bilgilere verilmeden alelacele getirilerek çıkartılmıştı’’ dedi. Barut,  ‘’Bulvarın adı bu nedenle, parti gruplarında ve Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yeteri kadar tartışılamadan nitelikli çoğunluk sağlanmadan değiştirilmişti’’ diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve büyükşehir belediye başkanı Hüseyin Sözlü’nün şahsıyla ilgili bir sorunlarının olmadığını ifade eden Barut, şöyle k onuştu:

“Hiçbir siyasi partiyle ya da genel başkanıyla bir sorunumuz yok. Ancak Adana’dan darbecilerin izinin silinmesi için yıllardır mücadele eden bir partiyiz. Kenan Evren Bulvarı da CHP’li belediyenin sınırları içerisinde yer alıyor ve 10 yıldır da değiştirilmesi için mücadele ediyoruz. Yaptığımız mücadelenin Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir çırpıda yok edilmesine göz yumamazdık. Bu bulvar, demokrasiyi, cumhuriyeti, özgürlüğü, barışı çağrıştıran bir isimle anılmalı. CHP grubu olarak itirazımız sadece Kenan Evren Bulvarı’yla sınırlıydı. İtirazımız üzerine Valilik meclis kararını iptal etti, zaten en baştan kararın iptal edileceği de belliydi. Çünkü Meclis’te 3/2 oranındaki nitelikle çoğunluk bulunmuyordu.

CHP olarak Kenan Evren Bulvarı’nın yeni ismi konusunda referandum yapılmasını öneriyoruz. Referandumda Kenan Evren Bulvarı üzerinde oturanlar ile esnaf olanlar oy kullanmalı. Referanduma bulvara meclis alınacak bir kararla örneğin 10-20 metre uzaklıkta oturanlarında katılımı sağlanmalı. Böylece en doğru karar alınmış olur. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tek bir siyasi partiye mensup kişilerin değil tüm Adanalıların belediyesidir. Bu nedenle MHP’li Büyükşehir Belediyesi diğer siyasi partilere mensup yurttaşların da hassasiyetini göz önünde bulundurmalı, alınacak kararlarda uzlaşıyı aramalı.’’