Ayhan Barut'tan yerel gazetelere de destek çağrısı

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, ekonomik krizin ardından salgınla birlikte çok zor günler geçiren yerel gazetelere de, iktidarın yanı sıra Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), kamu kurumları ve kamuya ait bankalar tarafından acil destek verilmesini istedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi sunan Barut, yerel basın için destek paketi hazırlanmasını talep etti.


"YEREL BASIN İÇİN DESTEK PAKETİ HAZIRLANSIN"

"BANKALAR YEREL BASINA DA DESTEK VERECEK Mİ?"

"1- Salgınla birlikte gazetelerden radyolara, televizyonlardan internet sitelerine dek tüm yerel basın kuruluşlarının içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili bir tespit çalışması yaptınız mı?
2- Yerel radyo, televizyon, gazete ve internet sitelerinin gelirlerinde yaşanan azalmaya bağlı olarak binlerce insanı istihdam eden basın kuruluşlarımıza destek verilmesi için hükümetin bir çalışması bulunmakta mıdır?
3- Başta devlet kurumları olmak üzere Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) aracılığıyla yerel basın kuruluşlarına 'can suyu olmak' amacıyla bir destek paketi hazırlanacak mıdır?
4- Kamu bankalarının bazı yaygın gazete ve televizyon kanallarına destek amacıyla verdiği ilanların yerel basın kuruluşları için de sağlanması konusunda bir girişiminiz olacak mıdır?"