Ayhan Barut, ''Terör insanlık suçudur''

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Ankara’daki terör saldırısını lanetledi, güvenlik ve istihbarat zafiyeti olup olmadığının araştırılmasını istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, 28 kişinin yaşamını yitirdiği, 61 kişinin de yaralandığı Ankara’daki terör saldırısını lanetlediklerini söyledi. Terör saldırılarının halkın birlik, beraberliğini bozmaya yönelik olduğunu ifade eden Barut, terör örgütlerinin amacına ulaşamayacağını söyledi.

“TERÖRÜN HAKLI GEREKÇESİ OLAMAZ!”

Yaptığı yazılı açıklamada dün Ankara’nın Devlet Mahallesi’nde askeri servis araçlarını hedef alan terör saldırısını kınayan CHP Adana İl Başkan Ayhan Barut, terörün hiçbir haklı gerekçesinin olamayacağının altını bir kez daha çizdi.

“LANETLİYORUZ!”

“Kimden gelirse gelsin, hangi gerekçeyle olursa olsun terör acıdan ve gözyaşından başka bir şey değildir” diyen Barut, akan kandan beslenenleri, terörü destekleyenleri lanetlediklerini vurguladı.

“TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR!”

Terörün bir insanlık suçu olduğunu ifade eden CHP Adana İl Başkan Ayhan Barut, terör saldırılarının halkın birliğini, bütünlüğünü bozmaya yönelik olduğunu belirterek, “Buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

“GÜVENLİK VE İSTİHBARAT ZAFİYETİ VAR MI?”

Terör saldırısının başkentin en korunaklı mahallesinde meydana gelmesinin çok manidar olduğunu dile getiren Barut, “Başkentin göbeğinde, TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Kuvvet Komutanlığına  çok yakın bir noktada gerçekleşen bu saldırıda güvenlik ve istihbarat zafiyetinin olup olmadığı mutlaka araştırılmalı, zafiyet varsa sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” diye konuştu.

“HÜKÜMET MECLİS’TE TÜM PARTİLERİ HİÇBİR ŞEYİ GİZLEMEDEN BİLGİLENDİRMELİ”

Hükümetin TBMM’de terörle mücadele konusunda tüm siyasi partileri hiçbir şeyi gizlemeden detaylı bir biçimde bilgilendirmesi gerektiğini belirten Barut, “Ankara’da yüreğimize kor düşüren terör saldırısını, terörden, akan kandan beslenenleri bir kez daha lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve halkımıza başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.