Ayhan Barut, "Teröre teslim olmayacağız!"

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Kayseri'de er ve erbaşları taşıyan halk otobüsüne yönelik terör saldırısına sert tepki gösterdi.

 

Sabah saatlerinde Kayseri Komando Tugay Komutanlığından izine çıkan er ve erbaşları taşıyan halk otobüsüne yapılan bombalı araç saldırısında, 13 asker şehit olurken, 55 kişi de yaralandı.

 

Terör örgütlerinin Türkiye’nin birliğin ve bütünlüğünü hedef aldığının altını çizen Barut, “Terör örgütleri hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacak. 93 yıl önce atalarımızın bin bir emekle kurduğu Cumhuriyetimiz, tarihi boyunca teröre ve terör örgütlerine boyun eğmedi, bundan sonra da eğmeyecek. Teröre hiçbir zaman teslim olmayacağız” diye konuştu.

“TERÖR İNSANLIK SUÇUDUR”

 

Barut, “Bedeller ödenerek düşmanlardan temizlenen ve bin bir emekle kurulan Türkiye Cumhuriyeti bunları hak etmiyor.  İçimiz acıyarak soruyoruz: Daha ne kadar öleceğiz? Yeter artık ölmek istemiyoruz. Bir tek çocuğun, bir tek annenin, bir tek babanın, bir tek eşin dahi terör nedeniyle gözyaşı dökmesini istemiyoruz. Bitsin artık bu ölümler” şeklinde konuştu.